NaslovnicaNovostiHyundaiVožnja u budućnost. Hyundai predstavio Connected Mobility revolucijsko rješenje digitalne mobilnosti

Vožnja u budućnost. Hyundai predstavio Connected Mobility revolucijsko rješenje digitalne mobilnosti

• Hyundai koristi napredne tehnologije za poboljšanje iskustva u automobilu i korištenje automobila, lansirajući Hyundai Connected Mobility kako bi redefinirao digitalne usluge za europske kupce.
• Strategija novog subjekta usredotočena je na personalizovana iskustva i usluge, dodatnu vrijednost kroz mobilnost, povezani automobil i usluge korištenja podataka.
• Ponude će uključivati pretplate za automobile, usluge Bluelink®, bežična ažuriranja softvera vozila, kao i digitalne usluge kao što su features-on-Demand i Vehicle-to-Everything.

Hyundai Motor Europa najavio je Hyundai Connected Mobility – novi subjekt osnovan u aprilu s ciljem pomoći Hyundaiju u prelasku na softverski definirana vozila i rješenja pametne mobilnosti. Krajnji cilj Hyundai Connected Mobility je ponuditi niz digitalnih usluga u automobilu i aplikacijama, kao i novih usluga mobilnosti tokom cijelog životnog ciklusa vozila kako bi se pružilo besprijekorno korisničko iskustvo.

“U Hyundaiju, mi uslužujemo naše klijente i zadovoljavamo njihove potrebe na najvećem nivou i vođeni smo našom neumornom težnjom za rješenjima sutrašnjice,” rekao je Marcus Welz, direktor Hyundai Connected Mobility. “Hyundai Connected Mobility naš je strateški odgovor na rastuću potražnju naših kupaca za povezanijim, pristupačnijim i personaliziranijim uslugama.”

Trostruka strategija Hyundai Connected Mobility

Portofolijo Hyundai Connected Mobility sastoji se od tri glavna stupa: usluge mobilnosti, usluge povezanih automobila i digitalne usluge temeljene na podacima.

Hyundai Connected Mobility rješava sve veću potražnju kupaca za fleksibilnim modelima korištenja kroz svoj brend usluga mobilnosti, MOCEAN. Pretplate na automobile predstavljaju privlačnu alternativu kupnji ili leasingu Hyundai vozila. Hyundai je skrojio pretplatu MOCEAN kako bi korisnicima omogućio brz i fleksibilan pristup automobilima putem besprijekornog digitalnog korisničkog iskustva, potpuno eliminirajući papirologiju. Modeli pretplate ključni su za privlačenje novih kupaca izvan konvencionalnog vlasništva, omogućujući korisnicima da istraže našu opsežnu ponudu nagrađivanih elektrificiranih vozila.

Portfelj Hyundai Connected Mobility u području tehnologija povezanih automobila unapređuje iskustvo vozača dok istovremeno održava povezanost kupaca s njihovim automobilom i ekosistemom oko njega. Rješenja obuhvataju ugrađenu platformu Bluelink® u vozilu kao i nove usluge koje iskorištavaju hrpu tehnologije softverski definiranih vozila (SDV). Hyundai planira pokrenuti tri različita paketa usluga
Bluelink® za sve potrebe kupaca, uključujući Bluelink® Lite dostupan tokom životnog ciklusa vozila i naprednije pretplatničke usluge sa karakterstikama dodatne vrijednosti.

Dodatno, digitalne usluge igrat će važnu ulogu u tome kako kupci doživljavaju prednosti softverski definiranih vozila. Uz pružanje redovitih nadogradnji softvera za info-zabavu OTA (Over-the-Air), ovaj će stup pokrenuti nove usluge usmjerene na korisnike – kao što su dodaci na zahtjev (FODs), plaćanja u automobilu, Vehicle-to-Everything (V2X ) aplikacije, uključujući Vehicle-to-Grid (V2G) i Vehicle-to-Load (V2L) – i nude rješenja povezana sa vozačem za parkiranje i pametno punjenje. Prihvaćanjem SDV-ova, Hyundai ima za cilj pružiti besprijekorna, personalizirana iskustva koja daju prioritet preferencijama kupaca.

Sinergija za zadovoljstvo kupaca

Kako bi potaknuo promjene tokom tekuće transformacije automobilske industrije, Hyundai Connected Mobility će utjecati na cijeli Hyundai ekosistem na globalnom nivou. Ovaj strateški pristup softveru i uslugama zahtijevat će organizacijsku promjenu. Dok Hyundai Connected Mobility ima koristi od svoje blizine kupaca i njihovih povratnih informacija, Hyundai Motor Europe iskoristit će svoju opsežnu stručnost
o proizvodima. Zajedno će osigurati poboljšanje korisničkog iskustva, nudeći proizvode prilagođene rastućim očekivanjima kupaca.

VEZANI ČLANCI

KUPUJEMO NOVE