Planovi rumunjskog proizvođača već su poznati. Paleta modela će se polako modernizovati.
Sa svjetskih tržišta nestat će dva automobila: Lodgy i Logan MCV. Kombi i gradski karavan nisu najtraženiji današnje vrijeme. Kupci traže modnije prijedloge, zbog čega proizvođači sve više prave SUV-ove i crossovere.

Novi Dacia crossover također će pripadati ovoj grupi, a mora biti i malo praktičniji od Dustera. Predstavnici marke već su najavili da u Dacia ponudu dolazi novi porodični automobil sa 7 sjedala.

Šta možemo očekivati? Svakako dizajnerski jezik koji je uveden sa novim Sanderom. Vizualizacije nazavisnih grafičkih dizajnera se s vremena na vrijeme pojavljuju na webu, a upravo se pojavila jedna koja bi mogla sličiti proizvodnoj verziji ovog modela. Čini se plično vjerodostojnom jer sadrži većinu motiva koje su koristili Dacia dizajneri. Autor je koristio ime Logan MCV iako je već poznato da će ovaj model dobiti potpuno novo ime.

Prednji dio je preuzet od spomenutog Sandera. Međutim, ovdje možemo govoriti o nešto većim dimenzijama, masivnijim lukovima točkova i malo većoj haubi. S druge strane, na stražnjem dijelu primjerćujemo okomito integrisana svjetla i široka vrata prtljažnika. Veliko staklo postavljeno pod pravim uglom prema krovu privlači pažnju.
Iako za sada nisu prisutni na ovoj vizualizaciji, očekujemo i plastične navlake koje će zaštiti donji dio karoserije. Sve to radi učinkovitijeg naglašavanja “terenskog” karaktera automobila.

Sumnjamo da će treći red sjedala biti skriven u podu prtljažnika – prema današnjim standardima. Tamo će vjerovatno biti manje mjesta nego na prednjim i stražnjim sjedalima. Instrument tabla bi trabala biti ista kao kod Dustera, iako postoji velika vjerovatnoća da će ovaj model dobiti potpuno novu.