Volkswagen ID.4 proglašen automobilom godine 2021 u svijetu

40

Organizacija World Car Awards proglasila je dobitnika važne nagrade World Car of the Year 2021. Ove godine naslov je pripao električnom automobilu. Novi Volkswagen ID.4 proglašen je pobjednikom nakon što je pobijedio važnu konkurenciju.

Sada je službeno, novi Volkswagen ID.4 proglašen je automobilom godine 2021 u svijetu . Novi električni automobil Volkswagena progurao se između doista teških rivala kako bi osvojio tako važnu nagradu. Prvi SUV u mladoj ID. porodici titulu preuzima od KIA Telluride, koji je dosad držao titulu.

Novi ID.4, koji je nedavno stigao i u bosanskohercegovačka zastupništva, predstavlja istinsko širenje asortimana električnih modela. U dodjeli nagrada WCOTY ove godine 2021. suočio se s modelima s koje pokreću motori s unutrašnjim sagorijevanjem ali i drugim potpuno električnim vozilima.

Kako bi globalno bio proglašen automobilom godine 2021, novi ID.4 suočio se s još dvojicom električara. To su Mazda MX-30 i Honda e. No, ima ih još, postoje i vozila koja se takmiče na premium tržištu. Između ostalih imamo Audi A3 i BMW seriju 4.

AUTOMOBIL GODINE 2021 U SVIJETU – KONAČNI REZULTAT

Uz titulu World Car of the Year 2021, podijeljene su i druge jednako relevantne nagrade. A upravo su odabrani najbolji modeli u kategorijama zanimljivim poput luksuza, dizajna ili performansi.

WORLD CAR OF THE YEAR 2021 – LUKSUZ

WORLD CAR OF THE YEAR 2021- SPORT

WORLD CAR OF THE YEAR 2021 – URBANI

WORLD CAR OF THE YEAR 2021 – DIZAJN