Novi Volkswagen Polo na prvim slikama

61

Njemački predstavnik B segmenta prošao je tretman podmlađivanja. Na koje vijesti možemo računati?

Volkswagen Polo 2021 značajno je modificiran u pogledu dizajna. Prednji dio ima nova svjetla, koja sada imaju malo sofisticiraniji oblik. Tu je i redizajnirani prednji dio koji se nadovezuje na modernizovani branik

Volkswagen Polo 2021

Zanimljivo je da se još veće promjene tiču ​​stražnjeg dijela automobila. Ovdje su se pojavile mnogo veće lampe, preklapajući otvor, koji je bio ukrašen značkom proizvođača i imenom modela. Zahvaljujući tim mjerama, stanovnik Wolfsburga poziva se na najnoviji Volkswagen Golf.

Najveće promjene u unutrašnjosti Pola tiču ​​se središnje konzole. Na njemu su se pojavili novi instrumenti. Na vrhu se nalazi multimedijski ekran osjetljiv na dodir bez fizičkih tipki . Međutim, ispod nje se nalazi nezavisna, ali i osjetljiva na dodir ploča klima uređaja. Satovi, s druge strane, naravno mogu biti digitalni – kao i prije.

1-litreni TSI motori (95-110 KS) definitivno će ostati u ponudi motora. Budućnost motora od 1,5 TSI (150 KS) prilično je upitna, kao i 1,0 MPI (80 KS). Moguće je da će strukture sagorijevanja dobiti potporu električne energije (mild hibridi). Zavnična prezentacija ovog modela trebala bi se održati sutra.