NaslovnicaNovostiŠkoda Enyaq iV nakon ažuriranja. Pogledajte koliko nova verzija softvera može poboljšati...

Škoda Enyaq iV nakon ažuriranja. Pogledajte koliko nova verzija softvera može poboljšati automobil

Škoda će početi instalirati novu verziju softvera ME3 u Enyaq iV. Ovo se također odnosi na primjerke koje su kupci već preuzeli. Novi paket optimizuje domet, produžuje trajanje baterije i povećava udobnost korištenja.

Kupci ne moraju učiniti puno. Lokalni trgovac će ih osobno kontaktirati kako bi dogovorili termin. Tokom njegovog trajanja, otprilike pet sati, uvest će se besplatna ažuriranja softvera.

Zahvaljujući njima poboljšat će se domet i udobnost upotrebe modela Enyaq iV. Također će biti novih funkcija za ekranu, infotainment sistemu i mobilne usluge Škoda Connect. Nakon posjeta, automobil će moći instalirati većinu budućih ažuriranja bežično. Najveća prednost može biti povećana snaga punjenja.

Šta će učiniti ažuriranje?

Škoda otkriva da će uključivati “battery care” modul, koji će joj produžiti vijek trajanja smanjivanjem razine napunjenosti na 80%. Naravno, korisnik može napuniti bateriju do 100% ako želi.

S novim softverom maksimalna snaga punjenja raste na 120 kW za modele s kapacitetom baterije od 62 kWh i na 135 kW za one s kapacitetom od 82 kWh. Ažuriranje sistema također pruža povećani domet optimiziranjem sistemanupravljanja baterijom.

Što se tiče ekrana, ​​grafika punjenja i dometa u infotainment sistemu sadržavat će informacije o odredištu na koje vozač ide i svim potrebnim zaustavljanjima za punjenje tokom planirane rute.

Novi softver također pruža poboljšani prikaz u digitalnom kokpitu, na head-up ekranu i novi način prikaza razine napunjenosti baterije. Kamera za stražnji pogled također će biti ažurirana – možete računati na povećani kontrast slike. Dobro poznata kontrolna tipka Travel Assist na upravljaču također će reagovati na višestruke pritiske nakon ažuriranja i koristit će se za prebacivanje između dvije razine sistema pomoći: adaptivni tempomat i Travel Assist, odnosno djelomično autonomna vožnja.

Nova Škoda Karoq (2022). Cijena u BiH kreće od 42.464 KM
 

VEZANI ČLANCIKUPUJEMO NOVE