NaslovnicaOstale markeBentleyBentley Mulliner Batur još uvijek ima W12 ispod haube

Bentley Mulliner Batur još uvijek ima W12 ispod haube

Bentley Mulliner Batur mogao bi biti jedno od posljednjih poglavlja koje će ispisati W12 motor s unutrašnjim sagorijevanjem.

Bentley Mulliner

Bentley Mulliner Batur košta 1,94 miliona eura ili cca. 3,8 miliona maraka. I ne može se više kupiti. Svih 18 primjeraka već je rasprodano. Navedeni iznos je samo okviran, a kupci će sigurno pronaći i puno skuplje primjerke, jer svaki od njih mora biti personalizovan tačno onako kako vozač želi. Gotovo se sve može promijeniti. Jedina ograničenja zapravo su samo vaša mašta i broj nula na vašem računu.

Mogućnosti personalizacije bit će toliko široke da se neki elementi mogu izraditi i od 18-karatnog zlata.

Bentley Mulliner

Prve fotografije Bentley Mulliner Batur zato treba tretirati kao prijedlog samog proizvođača. Ručno ih je izradio odjel Mulliner Bentleye, a prvi će bit isporučeni sredinom 2023. Možemo očekivati ​​neke jedinstvene projekte.

Bentley Mulliner

Bentley Mulliner Batur nije samo izgled i luksuzni interijer. Sam proizvođač ga opisuje kao najjači Bentley u historiji. Moguće je da se radi o simboličnom oproštaju od W12 motora. Britanci su već najavili da je njihova budućnost električna. Hibridi počinju igrati sve važniju ulogu, a Bentley će s vremenom postati potpuno električan.

To ne znači da su digli ruke od motora sa unutrašnjim sagorijevanjm. Ispraćaj će biti odigran u nekoliko činova, a Batur bi mogao biti jedan od njih. Značajno modernizovan i ojačan ispod haube radi 6.0 W12 motor.

Proizvođač govori o 740 KS snage i čak 1000 Nm maksimalnog okretnog momenta. To je oko 80 KS i 100 Nm više od Continental GT Speeda. Može se pohvaliti sljedećim brojkama: 3,5 sekundi do prve stotke i 335 km / h maksimalne brzine. Hoće li Mulliner Batur biti brži? Možemo samo sumnjati. Informaciju za sada daje sam Bentley.

Spektakularni Bentley Mulliner Batur za sada moramo tretirati kao kuriozitet. I lijepo zbogom W12 motoru. Više ćemo saznati kako se bliži tržišna premijera. Tada će sigurno Bentley pružiti specifične performanse, ali i pohvaliti se najljepšim primjercima koje su kupci konfigurisali.

Bit će proizvedeno samo 18 Mulliner Batur Bentleya. Svi će biti prava poslastica za kolekcionare.

Nova Škoda Karoq (2022). Cijena u BiH kreće od 42.464 KM
VEZANI ČLANCIKUPUJEMO NOVE