Zadnjih mjesec dana i u Bosni i Hercegovini se budimo, provodimo dan i liježemo opterećeni brigom i strahom za vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.
Život, međutim, mora ići dalje, te je upravo u ovim zahtjevnim vremenima važno ne posustati i pokušati živjeti što organizovanije i dati podršku onima koji nemaju privilegiju ostati u svome domu, čiji se poslovi ne mogu obavljati isključivo putem interneta i koji svakodnevno odlaze na svoje radno mjesto, nerijetko osobnim automobilom.
Ovlašteni Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA i Porsche servisi dio su ove zajednice i na svoj način u njoj aktivno sudjeluju. To ponajprije uspijevaju zahvaljujući svojim vrijednim radnicima, mehaničarima i ostalim djelatnicima koji i dalje dolaze na posao, predano radeći svoj posao, svjesni vlastite odgovornosti.
Usprkos ograničenosti kontakata, svaki klijent ovlaštenih servisa osjećat će se dobrodošlo i ugodno, jer će mu se, osim uobičajeno profesionalne i vrhunski izvedene usluge, pružiti maksimalna sigurnost zahvaljujući poštivanju strogih higijenskih standarda i ostalih preporuka civilne zaštite Bosne i Hercegovine.
To konkretno znači da su u ovlaštenim Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA i Porsche servisima tokom pružanja usluge zaštićena sva kontaktna područja u kabini vozila, što uključuje volan, ručicu mjenjača, prostor za noge kod vozača te sjedalo vozača.
Djelatnici ovlaštenih servisa opremljeni su potrebnom zaštitnom opremom – maskama, rukavicama i zaštitnim odijelima.
Ovlašteni Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA i Porsche servisi svojim kupcima nude dodatnu mogućnost kompletne dezinfekcije unutrašnjosti vozila i klima uređaja, kako bi se kupci osjećali maksimalno sigurno.
Ta usluga podrazumijeva dezinfekciju kompletnog klimatizacijskog sistema i sistema dovoda zraka, stvaranje higijenskog okruženja koje onemogućava stvaranje bakterija i do šest mjeseci nakon čišćenja te se iz sistema dovoda zraka i unutrašnjosti vozila u samo 15 minuta eliminiše 99,99 posto svih virusa, uključivo i virus SARS-CoV-2 (Covid-19).
Osim pojačanog opreza zbog trenutne pandemije, ostaje i činjenica da se tokom proljeća vode uobičajene bitke s alergenima koji nerijetko izazivaju alergijske reakcije te otežavaju vožnju, što može ugroziti sigurnost vozača i ostalih putnika u vozilu. Zbog toga je iznimno važna čistoća i svježina zraka u kabini vozila.
Ovlašteni Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA i Porsche servisi standardno rade zamjene originalnog filtra peludi i prašine. Pouzdana filtracija uklanja gotovo 100 posto peludi i čestica prašine iz zraka, pročišćava zrak u unutrašnjosti vozila i smanjuje mogućnost zamagljivanja prozora, čime omogućuje ugodniju i sigurniju vožnju.
Na kraju, zbog iritacije disajnih puteva, prisiljeni smo kihati, a kihanje u vožnji pri brzini od 50 km/h znači čak 13 metara vožnje naslijepo, što predstavlja osobit rizik.
Iza ovih zaštitnih mjera, opreme i sigurnosnih protokola u ovlaštenim Volkswagen, Audi, SEAT i ŠKODA servise stoji isključivo briga za zdravlje kupaca i vlastitih zaposlenika kao i želja da svi što prije nastavimo živjeti uobičajenim životom. Svim građanima žele sigurnu vožnju i dobro zdravlje.
Ovlašteni Škoda servisi u BiH: https://www.skoda.ba/kontakt/service
Ovlašteni Volkswagen servisi u BiH: https://www.volkswagen.ba/pretraga-partnera
Ovlašteni Audi servisi u BiH: https://www.audi.ba/pronadjite-audi-partnera
Ovlašteni SEAT servisi u BiH: https://www.seat.ba/marka-seat/kontakt/seat-bosna-i-hercegovina
Odjel servisa i rezervnih dijelova bit će dostupan u terminu od 08h do 16:30h uz posebne mjere zaštite. Potrebna je prethodna najava putem sljedećih brojeva telefona: 033/771-200 i 033/775-300 (Škoda) ili mail adrese info@porschesarajevo.ba za dobivanje tačnog termina servisa. Informacije o rezervnim dijelovima možete dobiti na tel. 062/951-742.