NaslovnicaSavjetiEuroNCAPOpel Mokka 2021 na testu sjevernog jelena (video)

Opel Mokka 2021 na testu sjevernog jelena (video)

Njemački crossover nove generacije prošao je zahtjevan test zasnovan na oštroj promjeni smjera.

Opel Mokka 2021 potpuno je drugačiji automobil od svog službenog prethodnika. Automobil je puno moderniji, sa više stila, a ujedno i manji. Ovo je ponuda za ljude koji traže moderan automobil prihvatljivih praktičnih karakteristika.

Test losa ili sjevernog jelena proveden je na Mokki s motorom 1.2 Turbo koji je generisao 130 konjskih snaga. Dopunjava ga automatski mjenjač s osam stepeni prijenosa koji sav potencijal prenosi na prednju osovinu. Vrijedno je napomenuti da je model koristio gume Michelin Priamcy 4 215/55 R18 99V.

Sa 76 km / h uspjeli smo zadržati pravi smjer i ne srušiti čunjeve. Međutim, automobil je pokleknuo u drugoj fazi. Međutim, kontrola vuče djelovala je učinkovito. Veće brzine više mi nisu dopuštale da se smjestim između čunjeva. Međutim, valja napomenuti da je automobil zadržao predviđenu stazu do 78 km / h, što je dobar rezultat.

Prisjetimo se da Opel Mokka 2021 u Bosni i Hercegovini košta najmanje 33,895 KM. To je cijena za model s osnovnom opremom i 1.2 Turbo jedinicom (100 konjskih snaga), koju upotpunjuje ručni mjenjač sa šest brzina.

NOVOSTI