Potpuno novi SEAT Leon izabran je za “AUTOBEST 2021”, evropsko priznanje za “Best Buy Car of Europe 2021”. Žiri AUTOBEST-a je komisija od 31 člana koju čine neki od najpriznatijih automobilskih novinara iz cijele Evrope.

To je drugi put u SEAT-ovoj 70-godišnjoj istoriji da je kompanija dobila priznanje; 2017. godine SEAT Ateca je preuzela istu nagradu. Ova vrijedna nagrada ističe posvećenost razvoju vozila od strane brenda koja nadilaze uobičajeno i nude nešto zaista izuzetno na tržištu.

“Ponosni smo što je naš novi SEAT Leon izabran za “AUTOBEST 2021”. Ovo je najbolje moguće priznanje za tim koji je bio uključen u lansiranje najboljeg Leona ikada. Sa automobilom koji je dizajniranim, razvijen i proizveden u Barseloni, ova nagrada nam daje obnovljenu snagu da pouzdano gledamo u budućnost. SEAT Leon je generaciju za generacijom dokazao da je važan stub segmenta, a nagrada žirija AUTOBEST pojačava značaj koji Leon ima na tržištu”, rekao je Wayne Griffiths, predsjednik SEAT-a i CUPRE. “Ovaj automobil je doveo segment na potpuno novi nivo, mješajući impresivan dizajn sa tehnološkim napretkom kako bi stvorio vozilo koje pruža sve što kupci trebaju” dodaje Griffiths.

Potpuno novi SEAT Leon je dizajniran i razvijen u Barseloni, kako bi održao svoj položaj ne samo kao osnovni stub u liniji vozila ove marke, već i kao izvanredno vozilo u segmentu. Veći nivo povezanosti, čini ga istinski dijelom našeg digitalnog života i prvim potpuno povezanim automobilom marke, te sa paketom novih pogonskih jedinica; benzinski (TSI), dizelski (TDI), komprimovani prirodni plin (TGI), blago hibridni (eTSI) i plug-in hibridni (e-HYBRID), nudi vozačima vozilo koje najviše odgovara njihovom načinu života i potrebama. Sa integracijom najnaprednijih dostupnih sistema pomoći vozaču, sve navedeno čini SEAT Leon jednim od najboljih u svojoj klasi.

Napredak u potpuno novom SEAT Leonu u pogledu povezanosti, efikasnosti, performansi i bezbjednosti, nedavno je potvrđen sa pet zvezdica postignutih na novom zahtjevnom Euro NCAP testiranju. Ovo je postignuto, dijelom, zahvaljujući MQB Evo arhitekturi vozila, koja pruža mogućnost razvoja vozila koje zadovoljava brojne i raznolike potrebe SEAT-ovih kupaca.

Nagrada AUTOBEST jedna je od najprestižnijih u Evropi od njihovog osnivanja 2001. godine. Ukupno 31 novinar koji čini žiri za dodelu nagrada imao je priliku da testira niz pogonskih agregata SEAT Leon-a – uključujući plug-in hibridnu verziju tokom finalnog testiranja u Austriji početkom novembra.