Hyundai Pony se vratio u neodoljivom izdanju – ali s električnim pogonom

70

Hyundai Pony, ali s električnim pogonom – korejski se proizvođač odlučio vratiti korijenima, kombinujući modernost s klasikom od prije nekoliko desetljeća. Učinak je više nego dobar. Iz sentimentalnih razloga.

Hyundai Pony je i kod nas bio pravi hit. Jeftini automobil simpatičnog izgleda je možda bio neugledan i podjednako siv izvana i iznutra, ali je imao i jednu ozbiljnu kvalitetu – bio je nepoderiv. Da nije bilo toliko izražene korozije i da su vlasnici malo više marili za svoje automobile, vjerojatno bi ih i danas na cestama bilo dosta.

U svakom slučaju, Pony se vratio, i to kao pokazni koncept Heritage Series Pony. Pritom je osnova ideje bila prva generacija modela s potpisom Giorgetta Giugiara, a konačni epilog je tvornički restomod. Ako se i dalje pitate zašto baš Pony, onda znajte da je ovo model kojim je korejska tvrtka krenula u globalnu ekspanziju i postala jedno od najrespektabilnijih imena autoindustrije današnjice.

Pokazni primjerak je izveden u mat srebrnom izdanju s brojnim retro detaljima. Tako su retrovizori pomaknuti skroz naprijed na blatobrane, a retro svjetla pokazuju spoj starinskog izgleda i moderne LED tehnologije. Pikseliziran potpis je očito u modi, baš kao što je to i na nedavno predstavljenom Ioniq 5. Točka na “i” su klasično dizajnirane felge

U kabini moderno okruženje s vrlo prestižnim materijalima poput aluminija i kože. Posebno dojmljivu izvedbu imaju sjedala, a potom i potpuno neočekivana izvedba ploče s instrumentima. U prtljažniku je električni skuter, a ispod poklopca elektropogon, zasad nepoznatih karakteristika.
Izvor