Hyundai i korejski “Stig” najavljuju Kona N. Debi je 27. aprila

35

Kona N jedna je od najočekivanijih Hyundaijevih premijera ove godine. Crossover zasnovan na tehnologiji i30 N trebao bi imati pogon od 280 konjskih snaga i oštro podešenu šasiju. Nakon nekoliko curenja i nagađanja, napokon smo saznali službeni datum premijere. Sve će postati puno jasnije 27. aprila 2021. godine.

N MAN I NOVA KONA – KOREJCI ZNAJU KAKO ZAGRIJATI ATMOSFERU.

27. aprila 2021. Hyundai je najavio Dan N, digitalni događaj koji će predstaviti dugo očekivani crossover. Naravno, govorimo o KONA N, koji su možda postati jedan od najzanimljivijih prijedloga u ovom segmentu. Sve zahvaljujući provjerenoj tehnologiji kompaktnog i30 N ugrađenog u višu i praktičniju karoseriju.

280 KS, dostupnost automatskog mjenjača i diferencijala s ograničenim proklizavanjem govore sami za sebe. Ako je automobil barem upola dobar kao spomenuti i30 N, bit će dosta kupaca. Hyundai djeluje samouvjereno, o čemu svjedoče najave koje se definitivno odnose na moto sport. U svakom slučaju, uvjerite se sami:

Video koji obećava s N Manom, koji izgleda kao nešto poput korejskog “Stiga”, predstavlja Kona N kao stopostotnu sportsku mašinu. Hoće li Kona N zapravo biti sjajan koliko obećava? Odgovor sa svim pojedinostima znat ćemo krajem aprila.