Hyundai je predstavio sljedeće izdanje novog Tucsona. Ovo je vrhunska, hibridna plug-in verzija s moćnim pogonom, utikačem i baterijom kapaciteta 13,8 kWh, omogućujući vam putovanje do 50 km samo s električnom energijom.

Hyundai Tucson Plug-In

Snaga od 265 PS i okretni moment od 350 Nm – Hyundai Tucson nikada nije bio tako moćan. Dobivanje gore navedenih parametara bilo je moguće zahvaljujući kombinaciji benzinskog motora 1,6 T-GDI i električne jedinice od 66 kilovata.

Pogon ide na sva 4 točka putem 6-stepenog automatskog mjenjača i iako još ne znamo tačne performanse, može se pretpostaviti da će automobil istodobno biti prilično brz i ekonomičan. Hyundai je ovdje koristio ne samo hibridni pogon, već i zanimljiva rješenja na polju aerodinamike.

Sistem Active Air Flap koji kontroliše otvaranje usisnika zraka olakšat će protok zraka oko tijela Tucsona pri većim brzinama. Naravno, trebate dodati opciju rada na struju. Baterija kapaciteta 13,8 kWh trebala bi u električnom načinu prijeći do 50 km. Automobil je opremljen ugrađenim punjačem od 7,2 kW.

Hyundai Tucson Plug-In

Treba i napomenuti da prisutnost dodatne opreme nije negativno uticala na prostor u kabini. Prostor za prtljagu može primiti impresivnih 558 litara, a sa preklopljenim zadnjim sjedištima može primiti do 1737 litara tereta. Stoga bi se praktični terenac trebao dokazati u svim uslovima, tim više što raspolaže sa HTRAC pogonom na 4 točka s terenskim načinom rada. Po želji se možete odlučiti i za elektronički kontrolirani ECS ovjes.

Međutim, na službenu bosanskohercegovačku specifikaciju i detaljne tehničke podatke moramo pričekati još malo. Parametar koji izaziva najveću znatiželju je, naravno, cijena. Ako se pokaže atraktivnim, Hyundai se ne bi trebao žaliti na nedostatak kupaca.