Konkurencija u segmentu premijum SUV modela se zaoštrava.

Genesis GV70

Korejski luksuzni brend u vlaništvu Hyundaija polako proširuje ponudu svojih modela.

Genesis GV70 pripada klasi u kojoj glavnu riječ vode Mercedes GLC, Audi Q5 i BMW X3, a u pitanju je model koji je veoma važan za budućnost ove marke. Novi SUV, drugi u gami Genesisa nakon većeg GV80, ima karakterističan dizajn za ovaj mladi korejski premijum brend.

Genesis GV70

Prednja maska i dvodjelni farovi podsećaju na modele G70, G80, G90 i GV80, dok silueta, sa zakošenim zadnjim dijelom, asocira na kupe automobile. Pozadi nailazimo takođe na prepoznatljiva stop svjetla, slična onima sa drugih Genesis modela.

Sama unutrašnjost GV70 je originalno dizajnirana, sa neizbežnim velikim digitalnim ekranom na vrhu centralne konzole i digitalnim komandama klime na posebno izdvojenom klasteru komandne table. Genesis GV70 je postavljen na mehaničku platformu sa zadnjim pogonom, a biće na raspolaganju i u opciji sa pogonom na sva 4 točka.

Genesis GV70

Na najvažnijem tržištu za ovaj brend, u Sjedinjenim Državama, bazičnu verziju će pokretati 4-cilindarski 2.5-litarski turbo-benzinac sa 304 KS (224 kW) i 422 Nm.

Oni kojima ove specifikacije nisu dovoljne, mogu da naruče 3.5-litarski V6. Genesis nije otkrio detalje ove pogonske jedinice, ali poznato je da u modelu GV80 isporučuje 380 KS (280 kW) i 530 Nm. Osim benzinaca, na pojedinim tržištima GV70 će biti dostupan i sa 4-cilindarskim 2.2-litarskim turbo-dizelašem sa 210 “konja”.
Izvor