NaslovnicaNovostiAudiAudi Grand Sphere Concept najavljuje nasljednika A8. Električnog, naravno

Audi Grand Sphere Concept najavljuje nasljednika A8. Električnog, naravno

Na septembarskom sajmu u Minhenu Audi će predstaviti koncept koji je najava luksuzne limuzine s električnim pogonom. Automobil će se razlikovati hrabrim stilom i nedostatkom središnjeg stupa, što potvrđuju i službene grafike koje je objavio proizvođač.

PROIZVOĐAČ TVRDI DA ĆE SE MNOGI ELEMENTI KONCEPTA KORISTITI U PROIZVODNOJ VERZIJI. (PRESS MATERIJALI / AUDI)

Iako je ostalo još malo vremena do premijere koncepta Audi Grand Sphere, već danas znamo nekoliko detalja. Nijemci su atmosferu odlučili zagrijati objavljivanjem službenih grafika i nekih podataka o proizvodima.

Audi Grand Sphere Concept

Kao što je najavljeno, koncept najavljuje novi, luksuzni model na električni pogon koji će u budućnosti postati alternativa A8. “Otprilike 2025. želimo upotpuniti svoju ponudu novim prijedlogom u vrhunskim tržišnim segmentima. Grand Sphere pokazuje kako može izgledati. Naravno, želimo što više elemenata koncepta prenijeti u produkcijsku verziju , posebno u pogledu vanjskog i unutrašnjeg dizajna. ” – kaže Norbert Weber iz Audija.

Kao što je lako uočiti, najprepoznatljiviji dio koncepta bit će dinamički oblikovan stražnji kraj i nedostatak B-stupa, što olakšava sjedenje u prostranoj kabini. Posebno se ističu velika sjedala dizajnirana za pružanje udobnosti dostojne vodeće limuzine.

Dizajneri tvrde da je to zona opuštanja na točkovima, luksuzni salon koji se može koristiti zahvaljujući potpuno autonomnoj funkciji vožnje. Međutim, s obzirom da je ovo samo najava, detalji ostaju nepoznati. Više detalja upoznat ćemo u septembru na IAA sajmu u Minhenu.

NOVOSTI