NaslovnicaNovostiPariz uvodi ograničenje od 30 km / h. Ovo je samo početak...

Pariz uvodi ograničenje od 30 km / h. Ovo je samo početak represija za vozače

Pariz uvodi ograničenje brzine od 30 km / h na većini gradskih ulica. Ovo je još jedna represija usmjerena na vozače. Čini se da će automobili jednostavno nestati.

Pariške vlasti već neko vrijeme neprestano ratuju sa svima koji upravljaju bilo kojom vrstom motornih vozila. Uveli su naknade za parkiranje dvotočkaša. Učinili su to pod krinkom borbe za čišći zrak i tišinu neometanu vrištećim skuterima i motociklima. Prije su gradske vlasti poticale stanovnike da se s automobila prebace na električne skutere i bicikle. No kako je broj skutera rastao, u gradskoj vijećnici otkrili su da su električni skuteri zlo i anarhija u svom najčišćem obliku, pa se protiv njega mora boriti što je brže moguće. Nakon što su tek stvoreni problemi riješeni na herojski način, gradske vlasti prisjetile su se najvećeg neprijatelja u urbanom okruženju – automobila. Odlučeno je da se vozačima ponovno oteža život.

Pariz uvodi ograničenje brzine od 30 km / h na gradskim ulicama
Od 30. avgusta ove godine uvest će se ograničenje brzine od 30 km / h na sve ulice Pariza, osim na obilaznicu. Do sada se takvo ograničenje primjenjivalo na 60 posto ulice koje su bile u područjima s povećanim pješačkim i biciklističkim prometom. Sada zona pokriva cijeli grad, osim obilaznice i Jelisejskih polja.

Ali nemojte misliti da gradske vlasti uvode ta ograničenja bez savjetovanja sa stanovnicima. Pariz ima preko 2 miliona stanovnika, od kojih je 59% intervjuisano i odlučilo se za ograničenje od 30 km / h. Zanimljivo – samo 63 posto ispitanika živi u Parizu. Ovako izgleda grad nakon uvođenja zone od 30 km / h.


NOVOSTI