NaslovnicaNovostiZnamo kako izgleda osvježeni Volkswagen T-Roc

Znamo kako izgleda osvježeni Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc će ove godine doživjeti facelifting. Uspjeli smo uhvatiti dva primjerka bez ikakve kamuflaže. Promjene nisu velike, ali poboljšavaju izgled ovog neospornog bestsellera.

Najnovija evropska analiza prodaje za prvih 5 mjeseci 2021. godine pokazuje da je Volkswagen T-Roc nevjerovatno popularan automobil. Više od 85.000 primjeraka prodano je u cijeloj Evropi, što mu daje 8. mjesto u ukupnom poretku. Nije ni čudo, jer ovaj automobil ima sve što je potrebno za uspjeh, najmoderniji izgled, Volkswagen ergonomiju i nevjerovatno dobru prodajnu cijenu. Automobil tek ulazi u četvrtu godinu proizvodnje, pa je potrebno osvježiti njegov izgled kako bi se i dalje prodavao poput vrućih kolačića. Fotografi su uspjeli uhvatiti testne primjerke bez ikakve kamuflaže. To su dvije verzije – osnovna i R-Line.

Podsjećanja radi – ovako izgleda trenutni Volkswagen T-Roc :

A ovako izgleda osvježena verzija:

Grafika svjetla se promijenila, oni će biti povezani širokom kromiranom trakom. Do sada je bila uska. Do sada se Volkswagen služio povezivanjem LED svjetla kod svih novih modela, što je na neki način oznaka da je novi model stigao na tržište. Takva je politika poslužila ujednačavanju izgleda. Stavljanje kroma me iznenadilo. Gril se malo promijenio. Promijenio se i oblik donjih otvora za zrak. Straga se promijenila grafika svjetala, ostatak ostaje nepromijenjen. Biti će poteško pronaći 10 razlika između verzija prije i poslije faceliftinga.

Najveće promjene su kod R-Line verzije

Uz promjene uključene u standardnu verziju, pronašli smo i potpuno novi prednji branik s ogromnim crnim okvirom. Crna plastika također okružuje ulaze za zrak. Zahvaljujući tome, automobil je dobio oštriji izgled. Zahvaljujući promjenama, T-Roc R-Line izgleda brže nego što jest, što bi tačno i trebalo biti u ovoj verziji. Straga se nalazi novi oblik difuzora i lažnih izduvnih cijevi, koji se nalaze niže nego u verziji prije face liftinga.

Nova verzija je puno bolja.

Nažalost, još uvijek ne znamo datum izlaska facelift modela
Ispitivanja su još uvijek u toku, ali gledajući ulovljene primjerke, oni su već pri kraju. Ne znamo ništa o rasponu motora u facelift verzijama, ali ne bih očekivao nikakve promjene u tom pogledu. Nema smisla mijenjati ono što se dobro prodaje, jer prodaju možete pokvariti.


NOVOSTI