NaslovnicaOstale markeDSUronite u luksuzni DS 7. Pariški stil i tehnološke inovacije

Uronite u luksuzni DS 7. Pariški stil i tehnološke inovacije

Pariz je grad koji se veže uz umjetničke galerije, modu i dobar stil, arhitekturu koja oduzima dah, poznate spomenike i ugodnu, romantičnu atmosferu. Može li se duh ovog grada prenijeti u svijet automobila? Marka DS već desetljećima dokazuje da je to moguće. U posljednjoj verziji modela DS 7 pronaći ćemo spoj elegancije, udobnosti i tehnologije.

Od samog početka istoriju DS-a ispisali su automobili koji su bili ispred svog vremena. Flaminio Bertoni već je pedesetih godina prošlog stoljeća dizajnirao automobil koji je imao revolucionarne tehnologije za svoje vrijeme, poput hidropneumatskog ovjesa za držanje karoserije u konstantnom položaju na neravninama i hidrauličkog kočionog sistema koji je pružao neusporedivo bolje performanse i osjećaj od mehaničkih rješenja. U 21. stoljeću DS njeguje tradiciju, slijedeći vlastiti put koji spaja inovativna rješenja i spektakularan izgled. Sada su dizajneri objavili najnoviju verziju SUV-a DS 7.

Ljubav na prvi pogled


Francuska se uvijek povezuje s dobrim stilom. Zato DS 7 privlači svojim futurističkim, dinamičnim i istovremeno elegantnim linijama koje su lišene suvišnih elemenata na prvi susret. Kombinuje sportske naglaske sa skladnim dizajnom, izazivajući ugodno uzbuđenje prije nego što se vrata otvore i automobil vam dopusti da uronite u unutrašnjost.

Oštra prednja svjetla s DS PIXEL LED VISION 3.0 tehnologijom koja prilagođava način rada vanjskim uvjetima i izvanredna dnevna svjetla. Ovaj avangardni koncept dizajna čini da se i drugi vozači zaljube u njega, a putovanje će biti sigurno bez obzira na uslove.

Ljubitelji detalja cijenit će LED stražnja svjetla s temom veličine.

Pariški stil i ekstravagancija

Nakon što ste uživali u pogledu na DS 7, dočekat će vas prava poslastica unutra. Unutrašnjost može biti presvučena visokokvalitetnom Nappa kožom s uzorkom trake za sat na sjedalima, naglašavajući vezu DS Automobilesa s francuskom izradom. Trešnja na vrhu torte presvlake su suptilni akcenti u obliku bisernih šavova koji se odnose na parišku Haute Couture. Međutim, ako želite naglasiti dinamičan karakter automobila, možete odabrati presvlake od alcantare.

Kad se umotate u svoja sjedala, vidjet ćete sat BRM R180, razvijen u saradnji s firmom BRM Chronographes. Kombinuje klasičan izgled s naprednim mehanizmom za automatsko podešavanje vremena. Upravljač je presvučen kožom i obogaćen satenskim kromiranim umetcima, spajajući sport i eleganciju. Korištenje funkcija automobila odvija se, između ostalog, u s prekidačima ukrašenim guilloche uzorkom Clous de Paris. To su fini i elegantno isprepleteni motivi piramidalnog oblika.

Digitalna ploča s instrumentima od 12,3” i HD ekran osjetljiv na dodir od 12” upotpunjuju paket. HiFi sustav FOCAL Electra s 14 zvučnika, subwooferom i pojačalom od 515 W učinit će da vaša omiljena muzika zvuči duboko i jasno. Unutrašnjost DS 7 nije samo elegantna i moderna, već i praktična.

Odlazeći na putovanje, možete računati na prtljažnik kapaciteta do 555 litara.

Šampion u vožnji

Marka DS prisutna je u ABB FIA Formuli E svjetskom prvenstvu, gdje je osvojila naslove prvaka 2019. i 2020. godine. Iz tih iskustava rođeni su E-TENSE plug-in hibridi. Postoji izbor verzija s kombinovanom maksimalnom snagom od 225, 300 i 360 KS. Pogon na sve točkove dostupan je u posljednja dva. Trkaći pedigre garantuje pouzdanost i izvrsne performanse. Kada je aktiviran SPORT način rada, E-TENSE hybrid sa 360 KS ima najveći okretni moment od 520 Nm. Ponuda uključuje i moderan i ekološki prihvatljiv dizel BlueHDI sa 130 KS.

Dinamički motori samo su početak. DS Active Scan Suspension pruža novu dimenziju upravljanja. Riječ je o inteligentnom ovjesu koji koristi kameru i sistem senzora koji skeniraju nesavršenosti ceste u stvarnom vremenu, a računalo glatko povećava ili smanjuje krutost ovjesa pojedinačno za svaki točak.

DS Drive Assist održava stalnu udaljenost iza vozila ispred i osigurava da automobil ostane unutar trake. Zahvaljujući tome, stići ćete osvježeni na odredište. Međutim, ako se počnete osjećati umorno, DS Driver Attention Monitoring će zvučnim signalom i porukom na ploči s instrumentima sugerirati da vrijedi stati na trenutak. Kada stignete na odredište, sistem kamera 360 Vision pomoći će vam da se sigurno parkirate prikazujući sliku okoline oko automobila na ekranu osjetljivom na dodir.

Posebno za vas

 

DS 7 je moderan, ultra-udoban i tehnološki napredan izlog marke DS. Kombinuje savršenstvo izrade s tehnološkim znanjem i iskustvom trkaćeg odjela DS Performance. Zahvaljujući tome, možete biti sigurni da će svako, pa i najkraće, putovanje s novom verzijom DS 7 biti nezaboravno iskustvo.

VEZANI ČLANCI

KUPUJEMO NOVE