NaslovnicaNovostiTesla Roadster SpaceX do 100 km/h za samo 1,1 sekundu?

Tesla Roadster SpaceX do 100 km/h za samo 1,1 sekundu?

Roadster će biti novi dodatak Teslinoj ponudi nakon što uđe u proizvodnju, uskrsnuvši pločicu s imenom koju je nosila već prva generacija davne 2008. godine.

Izgleda da se druga generacija ne nalazi na vrhu liste Muskovih prioriteta, s obzirom na to da je zakazana za ovu godinu, ali još ništa nismo čuli od 2017. godine. To je očekivano s obzirom na to da je reč o specijalnom modelu kalifornijske kompanije s visokom cenom, koji se ne prodaje koliko i njegovi mainstream kolege, poput Modela 3, piše Jutarnji.hr.

Naime, ‘ubica’ super i hiper automobila je otkriven još 2017. godine zajedno sa SpaceX-ovim paketom za poboljšanu upravljivost. Međutim, raketna tehnologija ima još jednu prednost – sulude performanse. Očekivali smo ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 1,9 sekundi, međutim, niko iz Tesle nije pružio cifru nakon vesti o SpaceX paketu. Izgleda da će druga generacija Roadstera, osim raketne tehnologije, imati i raketno ubrzanje.

Tačno vreme ubrzanja je otkriveno bez puno pompe, pa ko primeti. Naime, jedan pojedinac, koji je pre nekoliko dana posetio automobilski muzej ‘Petersen’ u Kaliforniji snimio je nekoliko fotografija Roadsterovog prototipa, pri čemu se u kadru našao prateći opis: ‘(…) vreme od 0-100 km/h za 1,1 sekundu’.

Kako bismo dobili ‘širu sliku’, navešćemo da će Rimac C_Two stotku postizati za 1,85 sekundi, dok će Lotus Evija činiti isto za manje od 3 sekunde. Drugu generaciju Roadstera ne isplati se ni upoređivati s hiper automobilima s unutrašnjim sagorevanjem. Izgleda da očekujemo drumski automobil s najbržim ubrzanjem na svetu.

Saznajemo da će osnovni model počinjati od 200.000 američkih dolara, dok će Founder's Series verzija biti skuplja za 50.000 dolara. Ipak, verovatno će se svih 1.000 primeraka prodati sa SpaceX paketom, za koji cena još nije poznata, ali ovo nam govori da vredi svaki dolar.

Izvor

RELATED ARTICLES
- Advertisment -Most Popular

Recent Comments