NaslovnicaNovostiHyundaiOvo je Hyundai Droid. Može zamijeniti konobara i ne treba bakšiš

Ovo je Hyundai Droid. Može zamijeniti konobara i ne treba bakšiš

Korejski inženjeri rade na mnogim mobilnim uređajima koristeći najnovije tehnologije.

Jedan od najnovijih je Hyundai Droid, koji može (barem donekle) zamijeniti konobara. To je vrlo svestrana oprema koja također dobro funkcioniše u mnogim drugim zadacima. Njegovo puno ime je Mobile Eccentric Droid (MobED).

O čemu je riječ? To je zapravo mobilna platforma koja održava pravu razinu čak i kada se penje po nagibima. Sastoji se od ravne, pravokutne površine, četiri točka od 12 inča i nezavisnog ovjesa.

Hyundai Droid – budućnost isporuke?

Nema sumnje da je glavna prednost ovog uređaja autonomni transport tereta. Prema riječima njegovih tvoraca, pruža stabilnost sličnu kardanu. To znači da može biti od koristi prilikom snimanja filmskih scena. Vrijedi dodati da može postići brzinu i do 30 km/h .

Dimenzije opreme su kompaktne. Hyundaijev Droid dugačak je 67 centimetara, širok 60 centimetara i visok 33 centimetra. Teška je 50 kilograma. Valja napomenuti da se u njemu krije baterija kapaciteta 2 kWh. Proizvođač tvrdi da je ova vrijednost dovoljna za višesatno korištenje.

Osim visoke razine stabilnosti, nudi i veliku upravljivost. Može biti koristan ne samo u proizvodnim pogonima, kurirskim službama, filmskim produkcijama ili spasilačkim operacijama.

Čini se da će takvih rješenja biti sve više. Potencijalni trošak proizvodnje i približna cijena proizvoda do sada nisu objavljeni. Kako tehnologija napreduje i tržište se širi, takvi bi uređaji trebali postati pristupačniji.


NOVOSTI