NaslovnicaNovostiTemeljito osvježena najprodavanija Toyota u Evropi

Temeljito osvježena najprodavanija Toyota u Evropi

Yaris Cross, najprodavaniji Toyotin model u Europi, temeljito je osvježen, a svaki ključni aspekt modela poboljšan. Kao što je i najavljeno, Yaris Cross će biti dostupan isključivo sa hibridnim pogonskim sklopom, najpopularnijom opcijom među svim električnim sistemima bez baterija, a koji su danas dostupni na tržištu.

Od svoje premijere 2021. godine, ovaj kompaktni SUV Yaris Cross je brzo postao najprodavaniji model u svojoj klasi, koja je ujedno i najkonkurentniji dio B-segmenta.

Novi Yaris Cross primjenjuje brojne dodatne postavke za smanjenje buke i vibracija, snažnije i svestranije performanse zahvaljujući novoj izvedbi hibridnog pogonskog sklopa, sigurnije i lakše upravljanje s najnovijim Toyotinim sigurnosnim sistemima i sistemima za pomoć vozaču T-Mate, kao i potpuno digitalno korisničko iskustvo.

Svakako, najveća novina je opcija Hybrid 130, koji nudi dokazani sistem od 1,5 litara povećane snage sa 116 KS / 85 kW na 130 KS / 96 kW.

Novi Yaris Cross Hybrid ubrzo stiže u BiH sa uobičajenim Relax program Toyote koji vam nudi do 10 godina garancije na Toyota vozilo.

VEZANI ČLANCI

KUPUJEMO NOVE