NaslovnicaNovostiSony predstavio električni SUV

Sony predstavio električni SUV

Sony, koji je nedavno izjavio da ne namjerava razvijati automobilske projekte, predstavio je još jedan koncept s električnim pogonom. Čini se da je automobil, barem na fotografijama, iznenađujuće zrelog dizajna.

Sony

Prvi Sonyjev studijski projekt automobila debitovao je 2020. Debi tehnoloških kompanija u automobilskoj industriji uvijek pobuđuje mnogo emocija. U to vrijeme, međutim, kompanija se zaklela da nema proizvodnih planova. Očito se predomislila.

Sony

O tome svjedoče ne samo probni primjerci snimljeni posljednjih mjeseci na raznim stranama svijeta, već prije svega potpuno novi model, SUV Vision-S 02, koji je upravo predstavelje.

Sony

To je električni SUV spreman za proizvodnju. Minimalistički interijer, kojim dominiraju ekrani, može primiti do 7 osoba, a ispod poda nalaze se 2 elektromotora ukupne snage 272 KS. Ovo je sličan set kao u prvom konceptu – limuzina Vision S-01.

Japanci su čak osnovali novu firmu pod nazivom Sony Mobility. Za sada je potrebno ispitati potrebe potencijalnih kupaca. Međutim, ne morate biti stručnjak da biste primijetili da Sony postepeno gradi čvrste temelje za svoj debi u industriji koja se dinamično razvija.

Hyundai i30 (2022). Cijena u BiH kreće od 28,490 KMNOVOSTI