Ako kažete da je terenac u ponudi Rolls-Roycea pretjerano, šta kažete na karavan? Takav je automobil upravo na prodaju postavio talijanski salon. Seraph Wagon nije baš lijep, ali mora se priznati da je zaista jedinstven.


Automobil koji vidite na fotografijama izvorno vodi porijeklo iz tvornice Goodwood odakle je otišao za Italiju kao limuzina Silver Seraph. U Italijanskoj radionici “British Cars” iz Verone na zahtjev vlasnika je dobio “praktičniji karakter”. Stražnji dio vozila je potpuno obnovljen, što je značajno povećalo teretni prostor, i promjenilo sliku luksuznog Serapha.

Rolls-Royce Seraph KaravanNije pretjerano lijep, ali se zasigurno ne može poreći da je jedinstven. Dobro je napomenuti da je talijanska pretvorba izvršena vrlo profesionalno. Nova karoserija i detalji u unutrašnjosti su ručno izrađeni i ostavljaju dojam tvorničke izrade, što je u slučaju marke Rolls-Royce veliko priznanje za radionicu iz Verone.

Kožni putni koferi integrisani u prtljažnik i tamnoplavi kišobrani postavljeni na naslon stražnjeg sjedala zaslužuju posebnu pažnju. U pretincima se nalazi i prostor za turistički stol i čaše za ispijanje finih pića – ukratko: luksuz i praktičnost u jednom.

Rolls-Royce Seraph Karavan
Automobil je do sada prešao samo 34.900 kilometara i u odličnom je stanju. Zbog ovoga i naravno njegovog jedinstvenog karaktera, cijena nije niska. Trgovac Magni & Carnevale Motors iz Milana traži iznos od 162.500 EUR, što je oko 320.000 maraka. Ipak, vrijedi, jer je veoma teško pronaći sličan primjerak.