Britanski proizvođač ultraluksuznih automobila još je jednom dokazao da je pojam ekskluzivnosti relativan i predstavio je jedinstvenu kolekciju Tempus koja uključuje 20 modela Phantom koji na neki način mogu saviti prostor-vrijeme.

Rolls-Royce Phantom Tempus
Sam Phantom jedinstveni je predstavnik žanra plemenitih, ultraluksuznih i skupih limuzina, ali kao što vidite, može se učiniti još jedinstvenijim. Ograničena na samo 20 komada, Rolls-Roycova Tempus kolekcija Fantoma, prema predstavnicima brenda, nadahnuta je “vremenom, astronomskim fenomenima i beskonačnošću svemira”. Čak bi i lakiranje karoserije – Kairos Blue, kojim su ovi automobili prekriveni – trebalo odražavati “tamu i misterij kosmosa”. U svojoj strukturi možete vidjeti pahuljice koje daju suptilan, sjajni efekt koji oponaša zvijezde na noćnom nebu. Nije loše.

Rolls-Royce Phantom Tempus
Rolls-Royce Phantom Tempus – vrijeme, prostor, luksuz
Pogled na unutrašnjost još je impresivniji, s potpuno revidiranim zvjezdanim oblogom. Cijela stvar izgleda poput neba punog pulsara (rotirajuće neutronske zvijezde koje u redovitim impulsima emitiraju elektromagnetsko zračenje). Sličan motiv može se naći i na vratima.

Rolls-Royce Phantom Tempus

Pažnju privlači i armaturna ploča u čijem se gornjem dijelu nalazi čak 100 stupaca izrezanih od jednog dijela crnog anodiziranog i ručno poliranog aluminija. Namijenjeni su simboliziranju 100 miliona godina koliko se pulsar okreće prije nego što se ugasi i stvaranju iluzije da vrijeme stoji. Ako bilo ko sumnja, u ormaru će se naći poseban natpis s citatom riječi Alberta Ensteina: “Razlika između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti samo je trajna iluzija.” Nedostatak sata, pak, znači nezavisnost vlasnika od vremena i povezanih ograničenja.

Rolls-Royce Phantom Tempus
Putnici imaju pristup i posebnoj verziji čuvene posude za šampanjac Rolls-Royce s četiri ručno puhane kristalne čaše koje podsjećaju na cilindre motora V12, posude s kavijarom, kašikice od sedefa i ručno oslikanog poklopca.

Rolls-Royce Phantom Tempus

To nije kraj, jer Rolls-Royce kupcima nudi mogućnost personalizacije simbola marke, ili “Spirit of Ecstasy”, na osnovu čega možete ugravirati jedinstveni datum i naziv mjesta važnog za vlasnika, kao npr. dječji rođendan, vjenčanje ili neki drugi poseban događaj.

Rolls-Royce Phantom Tempus – snaga nije najvažnija

Rolls-Royce Phantom Tempus
Svakog od Tempus Phantoma pokreće 12-cilindarski motor zapremine 6,75 litara, 543 KS i 900 Nm okretnog momenta, što mu omogućuje ubrzanje do “stotke” za 5,4 sekunde i postizanje maksimalne brzine od 250 km / h. Međutim, ne vjerujemo da su ti parametri presudni za kupce.

Svih 20 Tempus Phantoma već je naručeno.