Ako volite automobile poznatih vlasnika i imate dobar novčanik, možete kupiti jedan od omiljenih automobila Donalda Trumpa. Rolls-Royce Phantom, koji je nekada pripadao 45. predsjedniku SAD-a.

Rolls-Royce Donalda Trumpa
Rolls-Royce Phantom koji se pojavio na aukciji trenutno ima 11 godina i kilometražu od 91.429 km. Automobil pokreće V12 motor zapremine 6,75 l i snage 453 KS.

Iako ga ne prodaje Donald Trump, jer je automobil već ranije promjenio vlasnika, Donald Trump je bio njegov prvi vlasnik. Automobil je na aukciju postavio trenutni vlasnik, a dobre su naznake da će na njemu dobro zaraditi iz razloga što se Phantom sviđao bivšem američkom predsjedniku. O tome svjedoči i rukom pisana zabilješka Donalda Trumpa na jednoj od stranica priručnika automobila gdje piše: „Obožavao sam ovaj automobil – sjajan je. Sve najbolje!”

Poznati vlasnik značajno je povvećao vrijednost Rolls-Roycea, jer aukcijska kuća Mecum Auctions predviđa da će automobil dostići cijenu 300.000 i 400.000 dolara, što je otprilike cijena novog Phantoma, a što je dvostruko više od trenutne cijene primjeraka iz ove godine.