NaslovnicaNovostiPredstavljen novi Golf GTI Clubsport. Do stotke stiže za 5,6 s

Predstavljen novi Golf GTI Clubsport. Do stotke stiže za 5,6 s

Volkswagen Golf GTI Clubsport vraća se u osvježenoj verziji koja je dobila brojne modifikacije.

Prije samo nekoliko godina svaka velika marka nudila je barem jedan hotthatch. Ovaj segment uživao je veliku prepoznatljivost i popularnost. Danas, u doba visokih standarda, ovakvi automobili postaju rijetkost. Srećom, brend iz Wolfsburga ih ne zaboravlja, jer je i sam bio preteča ovog segmenta. Volkswagen Golf GTI Clubsport spaja najbolje osobine ovog automobila s još oštrijim karakterom.

Volkswagen Golf GTI Clubsport izgleda bolje i nudi mnogo snage

Prije svega, ima dosta vizualnih promjena. Odmah ćete primijetiti novi branik, s karakterističnim oblikom ukrasnih elemenata u donjem dijelu. To je jedan od ključnih detalja koji ga razlikuje od standardne verzije. Preostale promjene su mnogo suptilnije. Na primjer, odabirom opcijskog paketa Performance, crvena traka koja prolazi kroz rešetku i prednja svjetla će nestati.

No, naći ćemo veći spojler iznad poklopca prtljažnika i agresivan stražnji difuzor s velikim završecima ispušne cijevi.

Najveća promjena iznutra su nove sive i crne presvlake s crvenim šavovima.

Sve ostalo preneseno je s osvježenog Golfa, što znači 12,9 inčni multimedijski ekran s MIB4 softverom, kao i osvježenu grafiku sata.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Najvažnije promjene su one mehaničke, a njih ne nedostaje. Prije svega, 2.0 TSI motor u ovoj verziji daje 300 KS, što je 35 KS više nego u standardnom GTI-ju. Naravno, sva ta snaga uvijek ide na prednju osovinu, preko 7-stepenog DSG mjenjača.

Sistem kočenja je učinkovitiji i potpuno drugačiji od standardnog GTI-ja. Tu je i novi mod u postavkama automobila, preuzet iz R verzije. Ovo je postavka lijepog naziva Special, pripremljena za stazu Nurburgring. Što se krije ispod njega? Prije svega, maksimalno izoštren pogon, smanjena snaga upravljača i… mekana postavka ovjesa.

Cijena ostaje tajna, kao i dostupnost u BiH

Osma generacija Golfa već je imala Clubsport varijantu u svojoj ponudi. Zasad nije poznato hoće li osvježena verzija debitirati na bosanskohercegovačkom tržištu. Cijene također ostaju tajna.

VEZANI ČLANCI

KUPUJEMO NOVE