NaslovnicaNovostiBMWOvako bi mogao izgledati osvježeni BMW X6

Ovako bi mogao izgledati osvježeni BMW X6

Kad ga je bavarski brend prvi put predstavio, većina je tvrdila da nema šanse za tržišni uspjeh, međutim, BMW X6 ne samo da je postao prodajni hit, već i pionir karoserije nazvane SUV Coupe. Nešto što nikada prije nije bilo.

Danas su stopama njemačkog proizvođača krenuli konkurenti iz cijelog svijeta – čak i iz daleke Azije. Što govori samo za sebe.

Vrijeme neumoljivo teče, a treća generacija kultnog modela već ima puno tržišnog iskustva. Podsjetimo, proizvodi se od 2019. godine. Za nekoliko sedmica puni četiri godine i krajnje je vrijeme za facelifting.

Paparazzi su već uhvatili osvježeni model, ali još uvijek u kamuflaži. Inženjeri su već završili posljednje testove, a premijera će se sigurno održati u sljedećih nekoliko mjeseci.

Šta očekivati?

Srećom, niko nije upotrijebio masku poznatu još iz Serije 4. Kao što se vidi na nekim fotografijama, i farovi su ostali vjerni tradiciji, pa motive iz “sedmice” i XM-a radije ne treba očekivati.

Nezavisni grafički dizajner odlučio je pokazati svoju viziju osvježenog BMW-a X6. Moram priznati da izgleda jako dobro. Ako ovako izgleda ovaj model u najnovijem izdanju, sigurno će zadržati interes kupaca.

VEZANI ČLANCI
KUPUJEMO NOVE