NaslovnicaNovostiOvako bi mogao izgledati novi Renault Scenic

Ovako bi mogao izgledati novi Renault Scenic

Hoće li se pojaviti novi Renault Scenic? Taj sjajni monovolumen? Novi Scenic – hoće, ali monovolumen – neće.

Kada je Scenic debitovao na tržištu 1996. godine kao varijanta modela Megane, odmah je osvojio srca evropskih porodica. Prostrana karoserija, uz zadržavanje kompaktnih dimenzija – upravo ono što su tada kupci trebali. Zbog uspjeha ovog monovolumena, konkurenti su mahnito počeli stvarati vlastite verzije. Sljedećih godina pojavili su se automobili kao što su Nissan Almera Tino, Opel Zafira i Citroen Xsara Picasso.

No, bilo je to prije gotovo 25. godina i od tada se mnogo toga promijenilo

Na primjer, promijenilo se da se danas rijetko ko oduševljava monovolumenima, čak i ako su terenski, poput Scenica RX4.

Danas morate prodavati SUV-ove, pa Scenica više nema u ponudi francuskog proizvođača. Zamjenjuju ga Captur i Megane Conquest.

Novi Scenic stiže 2024. godine

Caradisiac izvještava da će nova generacija modela stići 2024. godine i da će naravno biti SUV. Ima li mjesta za još jedan model ove vrste u Renaultovoj ponudi? Naravno, njegova će prisutnost biti sasvim opravdana, jer će Scenic slijediti crossover Megane i bit će isključivo električni.

Kako prenose francuski mediji, novi Scenic bit će izgrađen na istoj platformi, bit će dugačak cca 4,5 metara, a međuosovinskai razmak će biti čak 2,83 metra, što obećava vrlo prostranu unutrašnjost. Automobil će koristiti ista rješenja kao i megane, odnosno električni agregat od 150 ili 220 konjskih snaga i baterije kapaciteta 60 ili 90 kWh. Proizvodit će se u tvornici Douai, gdje se proizvodi Megane E-Tech i gdje bi se uskoro trebao proizvoditi još jedan električni Renault 5 .

Kako će izgledati novi Renault Scenic?

Ne znamo to sa sigurnošću, ali postoji nekoliko slika koje se mogu koristiti kao nagovještaj:

Svaki od njih, u većoj ili manjoj mjeri, sugeriše da možemo očekivati ​​debi automobila vrlo sličnog električnom Meganeu. I to bi bio odličan smjer, jer električni kompakt francuske marke izgleda sjajno.

VEZANI ČLANCIKUPUJEMO NOVE