NaslovnicaSavjetiElektrični autiHyundai najavljuje nove N modele. Ovaj put električne sa 600 KS?

Hyundai najavljuje nove N modele. Ovaj put električne sa 600 KS?

Hyundai N Performance je brand koji je u samo nekoliko godina osvojio kupce koji cijene uzbudljive automobile. Do sada je nudio samo motore s unutrašnjim sagorijevanjem. Međutim, očekuje se da će se to uskoro promijeniti.

Proizvođač je upravo najavio električnu premijeru linije N, objavivši misterioznu fotografiju na kojoj se vidi bočna linija karoserije. Može se zaključiti da će novi prijedlog izgledati izrazito dinamično.

“Dolazi nova era N-a i otvorit će novo poglavlje zabave u vožnji”, rekao je Hyundai. Još uvijek ne znamo što se tačno krije iza ovog slogana. Strani mediji ipak se odlučuju za sportski coupe s troja vrata, koji će zasad ostati koncept.

Detalje ćemo znati 15. jula. Tada će najavljeni automobil ugledati svjetlo dana, u čast premijere druga dva električara iz linije N – Ioniqu 5 i Ionic 6, koji bi, suprotno konceptu, trebali debitovati u serijskim verzijama.

Neslužbeno se govori da će novi model koristiti bateriju kapaciteta 77,4 kWh i motore koji generišu do 600 KS. Zato ljubitelji izvrsnih performansi trebaju biti zadovoljni. Električari također. Uzimajući u obzir dosadašnja postignuća Hyundai N Performance, malo je vjerojatno da ćemo biti razočarani.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
VEZANI ČLANCI
KUPUJEMO NOVE