Qashqai je jedan od najvažnijih Nisanovih modela i jedan je od najpopularnijih crossover u Evropi. Sljedeća, treća generacija modela trebala bi biti spremna 2021. godine. Međutim, proizvođač se već pohvalio s nekoliko detalja o unutrašnjosti.
Jedan od noviteta koji će zasigurno obilježiti sljedeću godinu je Nissan Qashqai u potpuno novom izdanju.

U svojem trećem po redu izdanju Qashqai će se u Europi komercijalizirati pod starim imenom, dok će ga Amerika primiti kao Rogue Sport. Receptura je to koju prakticiraju i drugi proizvođači – sjetimo se samo Freelandera, koji je osvanuo kao Discovery Sport.

New Nissan Qashqai on-boad experience
Druga generacija modela koji je pokazao da i crossover može biti kompakt (ili obrnuto?) s nama je nekih sedam godina. Nissan nam sada otkriva novi model, ali samo interijer. Najavne fotke pritom sasvim jasno ukazuju u kojem je smjeru Nissan išao. S jedne strane prihvatio je tehnološke trendove i opredijelio se za digitalni kokpit, a s druge je odlučio dojam podići na višu razinu po pitanju kvalitete izrade i samih materijala.

Iza upravljača se nalazi 12,3-inčni TFT ekran, dok središnje mjesto dobiva 9-inčni zaslon na kojem se prikazuju navigacija, online povezivanje i glazba. Top izvedba će dobiti i 10,8-inčni zaslon HUD (head-up display) zaslona, što je rekord segmenta.

Da se ide u smjeru premiuma govore i podaci o sjedalima presvučenima kožom Nappa s funkcijom masaže i grijanjem, a tu su i audiosustav Bose s 10 zvučnika i kutijom Acoustimass, ambijentalna rasvjeta, pa i 15W snažan sustav bežičnog punjenja. I jedna zanimljivost: za proizvodnju novog dizajna kože potrebno je 25 dana, a za vezenje novog 3D dijamantnog uzorka potrebno je više od 60 minuta.
Izvor