Nissan je službeno najavio novu Navaru. Za sada u australskom izdanju, ali verzije za druga tržišta trebale bi biti iste. Šta nam donosi nova Nissan Navara?

Nissan Navara

Čak i u kategoriji radnih vozila, pick-upova, potrebno je osvježavati modele, a na taj se korak odlučio i Nissan sa svojom Navarom. Nazovite ovo novim modelom ili temeljitim redizajnom, ali Nissan se uhvatio posla. Navara je temeljito izmijenjena sprijeda, štaviše u Nissanu kažu da nijedan dio od prednje maske do vjetrobranskog stakla nije dizajnerski isti kao i na prethodnom modelu.

No, važnije su one promjene koje nisu vidljive okom. Tu je novi aktivno sigurnosni paket sa sistemom automatskog kočenja, zadržavanja vozila u prometnoj traci… Također, ojačana je stražnja osovina, povećana je nosivost, a ugrađen je i novi servo upravljača koji će pružiti bolji odziv i omogućiti kvalitetnije manevriranje.

Osmišljena je i šminkerska PRO-4X verzija (na slikama), koja ima brojne ukrase, uključujući i crvene dodatke na karoseriji te 17-inčne gume za terensku vožnju. Motor je i dalje 2,3-litreni dizelaš sa 188 KS, uz koji idu šestostepeni ručni mjenjač ili sedmostepeni automatik.