Lexus je još u maju 2018. godine u SAD-u registrovao naziv LQ (u međuvremenu je to učinjeno i u Evropi i Kini), a koji će po najnovijim informacijama biti upotrebljen na budućem crossoveru ove marke.
Neki mediji pominju da će se LQ pojaviti tokom modelske godine 2022, i to sa dizajnom inspirisanim Lexusovim konceptom LF-1 Limitless. Podsjećanja radi, Lexus je LF-1 Limitless concept (na slikama) predstavio u januaru 2018. godine na NAIAS sajmu u Detroitu. LF-1 Limitless concept je studija coupe-crossovera “koji će redefinisati granice luksuza”, pri čemu je za njegov izgled sa “atletskim proporcijama” bio zadužen kompanijin CALTY Design Research studio u Kaliforniji.
Dok je studija imala četiri sjedišta, serijski model će verovatno nuditi mjesta za pet putnika, kao i digitalnu instrument tablu i široki ekran infotainment sistema. Kao baza za budući Lexus LQ bi mogla da se iskoristi TNGA-L platforma sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka, dok bi gami trebalo da se nađu benzinski motori, hibridna verzija, a možda i električna ili čak varijanta sa vodiničnim gorivim ćelijama.
Jedan benzinac bi inače mogao da bude 3,5 litarski twin-turbo V6 sa 416KS, dok bi hibrid kombinovao 3,5 litarski V6 i dva elektromotora. Tu je i verzija verzija LQ F ili F Sport koja bi mogla da ima V8 twin-turbo sa više od 600KS.
Što se cijene tiče, bazni Lexus LQ bi na američkom tržištu trebalo da košta oko 80.000 dolara.Izvor