Nema stakla i krova, ali je nevjerojatno brz i jedinstven. Lamborghini je stvorio još jednu, individualnu ponudu za zahtjevne kupce koji vole osjetiti vjetar u kosi. Ovo je vjerojatno jedno od posljednjih izdanja temeljenih na Aventadoru.

Lamborghini SC20Postoje ljudi kojima standardna ponuda Lamborghinija nije dovoljna, već traže nešto još radikalnije i posebnije.

Takvi koje u džepu itekako češe obrate se i na provjerenu adresu, gdje ih dočekaju s osmijehom od uha do uha i rosnim očima od uzbuđenja što se smiješi bonus. Upravo tako je nastao SC20, unikatno remek-djelo s potpisom Lamborghini Centro Stilea.

Posljednji Squadra Corsa projekt je naručio neimenovani kolekcionar, a on je poželio hardcore sportaša bez krova. Istina, ovaj smije i na cestu, ali će onda trebati pripaziti s papučicom gasa. Pokreće ga moćni atmosferski 6.5 V12, ovdje sa 770 KS pri 8.500 o/min i 720 Nm okretnog momenta dostupnog od 6.750 o/min. Pogon je na sva četiri točka, a ugrađen je ISG mjenjač sa sedam stepeni prijenosa.

Automobil je logično ručno izrađen, a kako bi se uštedjelo na masi, svoj obol je dao karbon. Aerodinamika je optimizirana do najmanjih detalja, a inspiracija su bili prethodni klasici. „SC20 je bio novi izazov. Glavna inspiracija su bili Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster i Concept S, a rezultat je dramatična kombinacija kreativnosti i trkačkog stava“, rekao je šef dizajna u Lamborghini Centro Stileu.

Lamborghini SC20
Tako se sprijeda mogu uočiti detalji slični onima na Huracan GT3 EVO (usisnici), dok bok uvelike asocira na Essenza SCV12. Straga pak u oči upada veliko krilo od karbona s mogućnosti podešavanja u tri razine. Naravno, kombinacija bijele boje i plavih detalja izgleda odlično. Sve rečeno prati interijer, također s izdašnom ponudom karbona i alkantare.

Lamborghini SC20
Nema sumnje, SC20 je remek-djelo dostojno renomea njegovog stvoritelja. Automobil je to o kojem će se zasigurno pričati. Nadajmo se samo da neće godinama stajati u garaži, već da će biti redovito rastrčavan na asfaltu.