NaslovnicaNovostiKupcu luksuznog Mercedesa u posljednji čas digli cijenu za 40%, šokiran kupio...

Kupcu luksuznog Mercedesa u posljednji čas digli cijenu za 40%, šokiran kupio drugi auto

Potencijalni kupac luksuznog električnog Mercedesa se iznenadio kad je stigao po rezervisani automobil

Jon Rettinger, osnivač Techno Buffala i popularni YouTuber, podelio je s javnošću šta mu se dogodilo u Mercedesovom salonu. Jon je u tvitu objasnio da je u salonu rezervisao Mercedes EQS 580 4Matic koji startuje sa cijenom od 119.110 USD. Međutim, kad je osvanuo dan primopredaje i plaćanja računa, iz salona su ga obavjestili da je cijena skočila za 50.000 USD.

Naime, zbog narušenih odnosa potražnje i ponude kao posljedice manje isporuke vozila zbog nedostatka poluprovodnika, brojni dileri podižu cijene. Pritom se drastično podižu cijene i novih i polovnih vozila, a sve kako bi se ostvario ekstra profit, piše Index.hr.

Jon je naravno odustao od kupovine smatrajući da 40-procentno povećanje cijene nema smisla. Razočarani kupac se javio i u matični Mercedes-Benz USA, čiji predstavnik je odgovorio da njihova politika nije da se mješaju u konačne cijene i da to ne smiju. Poslovično se opravdavaju nestašicom i velikom potražnjom, a na kraju je predstavnik rekao: #Vjerujem da je automobil vrijedan toga (povišene cijene).”

Rettinger je odustao od Mercedesa i na kraju kupio konkurentni Lucid Air o kojem će tokom januara snimiti i video.

Hyundai i30 (2022). Cijena u BiH kreće od 28,490 KM
Izvor
NOVOSTI