NaslovnicaOstale markeFerrariJedan od prvih primjeraka Ferrari Purosangue V12 isporučen u London! (video)

Jedan od prvih primjeraka Ferrari Purosangue V12 isporučen u London! (video)

Ferrari je u septembru 2022. konačno predstavio jedan od najočekivanijih i ujedno najkontroverznijih modela. Naravno, govorimo o prvom SUV-u ove marke.

Ferrari Purosangue pokazao se kao veliki hit. Nedavno su Talijani objavili da više ne dopuštaju naručivanje većeg broja primjeraka jer se sada čeka dvije godine.

Već je bilo odlučeno da to neće biti jako popularan automobil, poput Urusa u Lamborghiniju. Svake godine samo ograničeni broj Purosanguea treba napustiti Maranello. Tačnije, maksimalno 20 posto od cjelokupnog asortimana.

Sada, samo tri mjeseca nakon premijere, jedan od prvih primjeraka pojavio se na ulici. Paparaci su ga presreli u Londonu, dok se automobil isporučivao zastupništvu.

Crni primjerak možda neće izgledati tako spektakularno kao automobil u blistavijoj boji. Bilo kako bilo, ovaj je automobil mnogima zapeo za oko. Ispod haube Purosanguea nalazi se 6,5-litreni V12 motor. Generiše 725 konjskih snaga i 716 Nm okretnog momenta. Pogon na sve točkove ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde. Maksimalna brzina je 312 km/h, a početna cijena ovog Ferrarija je oko 760,000 maraka.

 


VEZANI ČLANCI
KUPUJEMO NOVE