NaslovnicaSavjetiAnaliza prodajeHyundai Tucson je najprodavaniji evropski kompaktni SUV

Hyundai Tucson je najprodavaniji evropski kompaktni SUV

Iako je segment SUV vozila sada značajan u Evropi, još uvek je bio u povoju kada se Hyundai TUCSON pojavio prije dvije decenije. Od svog lansiranja 2004. godine, Hyundai najprodavanije vozilo je neprekidno pomjerao trend unaprijed. Sada u svojojoj četvrtoj generaciji, TUCSON nastavlja da dokazuje svoju popularnost kod evropskih kupaca.

Prema brojkama koje je sakupio JATO Dynamics, globalni dobavljač automobilske poslovne inteligencije, TUCSON je postao najprodavaniji auto u Evropi u segmentu kompaktnih SUV vozila u 2022. sa 150,803 registrovanih vozila. Iako evropsko tržište novih automobila iz godine u godinu bilježi pad u prodaji, prodaja modela TUCSON je porasla za 1% u odnosu na 2021. Ove snažne prodajne performanse su obezbjedile da Hyundaijev popularan SUV srednje veličine zauzme osmo mjesto u ukupnom broju prodatih automobila u regionu.

Hyundai Tucson 1.6 CRDi Low Power 6 M/T 2 WD Premium – odlična ponuda

“Poslije još jedne godine sa jakom prodajom u Evropi, TUCSON je sada otišao korak naprijed i dostigao vrh konkurentnog segmenta kompaktnih SUV vozila,” rekao je Michael Cole, predsednik i direktor u Hyundai Motor Europe. “U kombinaciji sa privlačnim dizajnom i tehničkim karakteristikama koje su usmjerene na kupca, uspjeh u prodaji TUCSONa pokazuje našu posvećenost da evropskim kupcima obezbjedimo visokokvalitetan proizvod koji ispunjava njihove različite životne zahtjeve i prevazilazi njihova očekivanja.

TUCSON slavi uspješnu 2022. godinu u cijeloj Evropi

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM

TUCSON je dokazao da je popularan model u cijeloj Evropi u 2022, a posebno na najvećim Hyundai tržištima.

U Španiji, TUCSON je bio najprodavaniji model u poređenju sa svim auto proizvođačima u 2022. godini, sa akumuliranom prodajom od 21,985 vozila, zahvaljujući svojim najsavremenijim karakteristikama, vrhunskom dizajnu i nizu pogonskih sklopova koji odgovaraju svakom vozaču. Pored toga, Hyundai Motor Spain je završio na trećem mjestu po prodaji na španskom tržištu, dostigavši rekordni tržišni udio od 7.32 %.

U Velikoj Britaniji u 2022. Hyundai je ostvario svoj najveći tržišni udio ikada od 5% sa 80,419 novih automobila registrovanih u period od 12 mjeseci. Od toga, TUCSON je imao 27,839 registracija ili 35% od ukupne prodaje. Sa svojim nizom opreme, elegantnim dizajnom i pogonskim sklopovima sa niskom emisijom, SUV srednje veličine je zauzeo 5.3 % tržišnog udela u svom segmentu. TUCSON je bio najpopularniji SUV srednje veličine za britanske kupce i ukupno sedmi najprodavaniji auto u Velikoj Britaniji.

U Francuskoj, TUCSON je najpopularniji Hyundai model u 2022. sa skoro 18,000 registracija. Istovremeno, takođe je postao najprodavaniji model od svih brendova u Irskoj, sa prodatih 6,432 vozila.

TUCSON podiže ljestvicu za SUV vozila

Euro NCAP razbio 5 automobila. Novi Hyundai Tucson osvojio maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost

Sa svojim inovativnim dizajnom i bezbjednosnim elementima koji mu pružaju vrijednost iznad njegovog segmenta, četvrta generacija TUCSONa je podigla ljestvicu za SUV vozila. Opremljen sa najboljim u klasi porodično orijentisanim sigurnosnim paketom on pruža bezbrižnost Hyundai kupcima. Nezavisna organizacija za procjenu vozila European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) nagradila je ovaj model sa maksimalnom bezbjednosnom ocjenom od pet zvjezdica (maximum five-star safety rating.). Pored toga, TUCSONova jedinstvena LED dnevna svetla (DRL) su neprimetno integrisana u prednju rešetku hladnjaka. Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji osvetljenja poluogledala, tamni hromirani izgled rešetke hladnjaka se transformiše u oblike poput dragulja kada se DRL uključe, dajući privlačnost njegovom elegantnom dizajnu.

Novi Hyundai Tucson Plug-in Hybrid – šta znamo o njemu?

Sa dostupnim opcijama benzinskog i dizel blagog hibrida od 48 volti, potpunog hibrida i plug-in hibrida, TUCSON nudi najširi raspon elektrifikovanih pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV vozila. Pored toga, njegova N Line varijanta kombinuje vrhunski dinamičan dizajn, udobnost i naprednu povezanost inspirisanu motosport stilom i stavom N linije.

Kao što je popularan među evropskim kupcima, TUCSON je takođe nastavio da potvrđuje svoju popularnost u medijima i osvojio je nekoliko nagrada u 2022. Britanska publikacija Carbuyer je imenovala Hyundaijev SUV srednje veličine “Automobilom godine”, dok je Auto Express nagradio model titulom “Najbolji SUV srednje veličine”. Španski Auto Bild je nagradio TUCSON “Najboljim uvoznim autom godine – SUV”. Ranije je dobijao nagrade za Automobil godine od publikacija na evropskim tržištima, uključujući Grčku i Tursku.

VEZANI ČLANCI

KUPUJEMO NOVE