NaslovnicaNovostiHyundaiHyundai Ioniq 5 N kreće u osvajanje Pikes Peaka

Hyundai Ioniq 5 N kreće u osvajanje Pikes Peaka

Hyundai će u kultnu utrku uključiti čak četiri modela Ioniq 5 N, od kojih će dva biti varijante koje se zovu Time Attack Spec. Već na prvi pogled vidljivo je da se bitno razlikuju od serijskih verzija. Velikim dijelom zbog ekstremnog aerodinamičnog paketa s velikim spojlerom straga.

Osim toga, tu su i značajno prošireni lukovi točkova u kojima se nalaze kovane 18-inčne felge sa posebnim Yokohama gumama. Tu su i kočnice sa šest-klipnim čeljustima i potpuno podesiv ovjes.

Šlag na tortu je povećana snaga elektromotora. Umjesto 650 KS, ima čak 680 KS, što će svakako biti od koristi pri brzom usponu na Pikes Peak. Hyundai se također pobrinuo za pitanja sigurnosti i odobrenja, uključujući: full frame ili vanjski zvučnici koji mogu emitirati zvuk intenziteta do 120 dB oponašajući rad motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

Za volanom će biti zaista poznata imena. Modele Time Attack Spec upravljaju reli vozači Dani Sordo i Robin Shute, koji su četiri puta pobijedili na Pikes Peaku. Standardnij modeli ići će novopridošlici Ronu Zarasu i jedanaestostrukom pobjedniku utrka i trostrukom pobjedniku “Kralja planine” Paulu Dallenbachu. Utrka je 23. juna.

VEZANI ČLANCI

KUPUJEMO NOVE