NaslovnicaNovostiDeseci Volkswagenovih klasika u napuštenom švicarskom rudniku (video)

Deseci Volkswagenovih klasika u napuštenom švicarskom rudniku (video)

U bivšem rudniku u Švicarskoj otkriveno je četrdesetak Volkswagenovih Golfova, Buba i drugih klasika. Čini se da je vlažni rudnik već dugo napušten pa je iskorišten kao sklonište za automobile. Odloženo je mnogo Volkswagenovih Buba, različitih godišta i u različitim verzijama. Nisu tamo samo modeli prve generacije, već i nove Bube.

Međutim, većina automobila datira iz 70-ih do 90-ih. Posebno su brojni Golfovi druge generacije, a u rudniku se mogu vidjeti i Passati te drugi VW-ovi modeli. Ukupno je izbrojano četrdesetak primjeraka.

Gotovo svi automobili su prašnjavi, više ili manje zahrđali, s nedostatkom dijelova. Sudeći po pljesnivoj unutrašnjosti, rudnik je prilično vlažna garaža. Obvezne godišnje naljepnice za pristup autocesti u Švicarskoj pokazuju da su neki od tih automobila ondje manje od deset godina. Kako su se ti automobili našli u rudniku? Čini se da njihov vlasnik ima muzej starih Volkswagen. Automobili koji su odlaoženi u rudnik korišteni su za dijelove ili su to automobili koje nije mogao pokazati u muzeju jer nije imao dovoljno mjesta.

VEZANI ČLANCI

KUPUJEMO NOVE