Genesis brzo sustiže u SUV segmentu. Nakon velikog GV80, vrijeme je za njegovog manjeg kolegu GV70. Prve fotografije modela tek su se pojavile na webu, zagrijavajući atmosferu prije debija zakazanog za kraj 2020. godine.

Vizualno, Genesis GV70 nastavlja sa dizajnom koji je dobio veći GV80. I ovdje nalazimo ogromnu rešetku i oštro oblikovana uska prednja svjetla, podijeljena na pola tankom trakom odbojnika.

S boka, privlače pažnju dinamično nagnuta linija krova i relativno duga hauba. Koreanci su se pobrinuli i za detalje, a primjer je nabor koji dolazi s prednjeg blatobrana i prolazi cijelom dužinom tijela. Stražnji dio GV70 pomalo podsjeća na Porsche Macan, no da li je to nedostatak?

Više kontroverze od lijepo oblikovane karoserije čini unutrašnjost koja je uređena na zaista specifičan način. Neće se svima svidjeti volan s dva kraka i brojni ovali nalik američkom dizajnu s prijelaza stoljeća. Međutim, velik broj fizičkih dugmića i materijala zaslužuje pohvale, što barem na fotografijama ostavlja vrlo plemenit dojam.

U planu su i 2,2-litreni dizelski motor, kao i slabiji, turbo benzinski agregat. No, detalje moramo pričekati do službene premijere koja bi se trebala održati krajem 2020. godine.