NaslovnicaNovostiHyundaiElektrični Hyundai Ioniq 5 impresivnom lakoćom izvukao šleper iz snijega

Električni Hyundai Ioniq 5 impresivnom lakoćom izvukao šleper iz snijega

Svake zime internet osvajaju videi u kojima automobile iz snježnog nanosa izvlače neki dobri ljudi sa dobrim 4×4 pogonom. Da, u 90% slučajeva radi se o nekakvom Audi Quattro ili Subruu koji izvlače zaglavljene automobile, dok je sve popračeno glasnim zvukom motora. Ovaj put je malo… tiše.

Prošle sedmice je mnoge vozače na sjeveru Evrope iznenadio snijeg. Između ostalih ovaj put se, u nevolji našao vozač Scanie, čiji su stražnji pogonski točkovi bili u snježnom nanosu i praktično onemogućili daljnju vožnju. U videu objavljenom na Twitteru 17. decembra vidimo da je vlasnik električnog Hyundaija pokušao izvući Scaniju. Okretni moment od 605 Nm i pogon na sva četiri točka s nizom senzora su osigurali da je Ioniq 5 savršeno funkcionisao u ovoj situaciji:

Možete prigovarati da je nakon ovog manevra vozač električnog Ioniqa 5 vjerojatno morao posjetiti najbliži punjač, ali se mora priznati imprsivna lakoća kojom je pokrenuo kamion od desetak tona. Kao što vidite iz priloženog, Ioniq možete uspješno povezati s računalom, hladnjakom ili kamionom.

Test: Hyundai Ioniq 5 Electric AWD 72,6 kWh Luxury – to je to
Hyundai Ioniq 5 (2022). Cijena u BiH kreće od 82,990 KM

VEZANI ČLANCI
KUPUJEMO NOVE