NaslovnicaNovostiAudiDame biraju! Objavljeni finalisti za nagradu za ženski svjetski automobil godine 2023

Dame biraju! Objavljeni finalisti za nagradu za ženski svjetski automobil godine 2023

Žiri Ženskog svjetskog automobila godine WWCOTY (Women's World Car Of The Year) se sastao po 13-ti put, i sa zadovoljstvom je objavio pobjednike u svakoj od šest ovogodišnjih kategorija.

Ova vozila predstavljaju ono najbolje u svojim segmentima na temelju sigurnosti, vožnje, udobnosti, tehnologije, dizajna, efikasnosti, utjecaja na okolinu i vrijednosti za novac.

Ove godine žiri se sastoji od 63 žene, automobilističkih novinarki iz 45 zemalja sa 5 kontinenata. – to je jedini isključivo ženski žiri u automobilskoj industriji.

Izazov s kojim su se susrele članice žirija, ove je godine bio veći nego prethodnih godina zbog izvrsne kvalitete svih kandidata. Nijedan glas nije dat nasumično. Svi automobile su bili podvrgnuti zahtjevnim vozačkim testovima, detaljnoj analizi i pažljivim uporednim procjenama.

Ovih šest pobjednika koji su sada objavljeni, proći će u finalni krug ocjenjivanja, a pobjednica će bit objavljena, simbolično, 8. Marta u 00h, po novozelandskom vremenu, na Međunarodni dan žena.

Finalisti po kategorijama:

Najbolji urbani model – Kia Niro

Najbolji porodični SUV – Jeep Avenger

Najbolji veliki automobil – Citroën C5 X

Najbolji veliki SUV – Nissan X-Trail

Najbolji automobile visokih performansi – Audi RS 3

Najbolji 4×4 i pick-up – Ford Ranger

Kia Niro. Prostran je, praktičan, siguran, jednostavan za vožnju, s nekoliko dostupnih ekoloških pogonskih sklopova (HEV, PHEV i BEV) i s niskom potrošnjom goriva.

Jeep Avenger. Jeepovo prvo električno vozilo ima dobar dizajn i izvrsne terenske sposobnosti, unatoč činjenici da ima pogon samo na prednje točkove.

Citroën C5 X. Nudi izuzetnu udobnost, vrlo dobru prostranost i vrlo atraktivan dizajn. Dostupan s benzinskim i plug-in hibridnim motorima.

Nissan X-Trail. Ovo je veliki SUV s mnogo prostora u unutrašnjosti i izborom do sjedišta. Efikasan je na teškim terenima, a Nissanova e -power technology, je hibridno rješenje u kojem elektromotori pokreću točkove, dok motor SUS služi za pokretanje generator koji puni bateriju.

Ford Ranger. Pouzdan, moderan i harizmatičan pick-up. S lakoćom se kreće po svakom terenu, efikasan, ali praktičan zahvaljujući velikom prtljažniku.

Audi RS 3. Sportski model koji uključuje tehnološka rješenja koja je Audi razvio na trkaćim stazama.

VEZANI ČLANCI

KUPUJEMO NOVE