Prema posljednjim glasinama Chevrolet bi za koju godinu mogao temeljito promijeniti svoj muscle car, odnosno model Camaro. Točnije, prvo su se pojavile informacije trenutni Camaro neće dobiti nasljednika, a potom je stigla vijest da bi ga ipak trebao naslijediti električno pokretani performance automobil.
Na taj bi način Camaro zadržao svoj sportski imidž snažnog vozila, a prilagodio bi se i vremenu u kojem se visoke performanse sve više vezuju uz električne pogone. Službenih potvrda ovih navoda za sada nema. Jedan od glavnih razloga za ove glasine leži u činjenici da je glavni inženjer na razvoju Camara, Al Oppenheiser, prešao na mjesto vođe razvoja električnih pogona u Chevroletu.


U svakom slučaju električnom Camaru se ne treba nadati još nekoliko godina. Trenutni bi model u proizvodnji trebao ostati do 2023, a pitanje je hoće li ga odmah (ako i uopće) naslijediti električno pokretana verzija.


Chevrolet se već “poigravao” s idejom električnog Camara kada su proizveli studiju eCopo Camaro (na slici). Ovaj je model imao električni pogonski sklop snage 710 KS i najvećeg okretnog momenta od 815 Nm. Četvrt milje, odnosno 402 m je prešao za 9,837 sekundi.


Izvor