Britanska marka namjerava oživjeti legendarni roadster: ovo je novi MG

42

MG MGB Roadster u sljedećoj generaciji će nositi naziv MG Cyberster. I naravno da je električni.

Nekada je Velika Britanija bila poznata po proizvodnji laganih roadstera, pod znakom Austin-Healey, Triumph, Lotus ili MG. Ova posljednje navedena marka pokušava privući pažnju stvaranjem moderne interpretacije svog vjerojatno najpoznatijeg modela – MGB Roadstera, predstavljajući MG Cyberster:
U redu, “vraća ga u život” vjerojatno je previše za reći, jer za sada MG pokazuje Cyberster u obliku koncepta

I to samo na grafikama, jer će ga fizički predstaviti 21. aprila na auto sajmu u Šangaju. Izbor Kine za mjesto lansiranja ni za koga ne bi trebao biti iznenađenje, jer marka pripada SAIC Motoru, koji sve hrabrije osvaja tržište Velike Britanije u posljednjih nekoliko godina, a nedavno se počela pojavljivati ​​i na drugim tržištima. A gledajući kako izgledaju najnoviji proizvodi MG-a, tipa Marvel R , vrlo je moguće da povratak na Evropsko tržište može biti prilično dobro.
No, vratimo se MG Cybersteru

O ovom modelu saznat ćemo puno više na premijeri, no već je poznato da će automobil imati električni pogon, s jednim punjenjem preći će do 800 km, a do prve stotke na brzinomjeru stiže za manje od 3 sekunde stotina. Naravno, sve dok se spominje koncept, proizvođač može pružiti bilo kakve podatke. Pogotovo što ni u jednom trenutku nije rečeno da će Cyberster dobiti produkcijsku verziju. Kao što možete pročitati u saopštenju za medije, ovaj projekt potvrđuje da Ministarstvo privrede, razmišljajući o budućnosti, ne zaboravlja na svoje naslijeđe, već se najviše usredotočuje na napredne projekte i najmoderniju tehnologiju. Kao svi ostali. Hoćemo li ikada vidjeti serijsku verziju ovog modela koja bi mogla biti alternativa, na primjer, vlasnicima Mazde MX-5 – ostaje za vidjeti.
Ono što vidimo na grafikama čini se previše smjelim da bi išlo u proizvodnju. LED svjetlosna traka, koja se proteže od luka prednjih točkova do vrata, posebno je impresivna. Jučer smo se iznenadili da je Genesis X pružio svoja svjetla sve do prednjih točkova, MG ide korak dalje. Čekamo proizvođača koji će spojiti prednja i stražnja svjetla. To će biti već nešto potpuno novo!