NaslovnicaNovostiLand RoverAko vam je novi Range Rover Vogue preskroman? Pogledajte verziju isključivo za...

Ako vam je novi Range Rover Vogue preskroman? Pogledajte verziju isključivo za kupce na Bliskom istoku

Zlatni završetak? Range Rover ne nudi takvu opciju čak ni u svom vodećem SUV-u. Ali čemu služe tuneri! Novi Range Rover Vogue RV 650 iz Manharta opcija je razvijena isključivo za kupce na Bliskom istoku.

Ako vam je novi Range Rover preskroman, trebali biste se preseliti u neku od zemalja Bliskog istoka. Zašto baš tamo? Samo kupci u toj regiji moći će naručiti britanski SUV u posebnoj crno-zlatnoj verziji u Manhart tuning shopu.

Manhart Vogue RV 650. Šeikov Range Rover?

Njemačka tuning firma predstavila je svijetu svoju interpretaciju najnovijeg Range Rovera. Toliko je zlatnih akcenta u njemu da će se Manhart Vogue RV 650 svidjeti samo određenoj klijenteli – bogatim šeicima željnim pažnje. Nije ni čudo što će razmetljivi automobil biti dostupan samo u njihovom dijelu svijeta

Što je tačno zlato? Svaka obloga i ploča koja je kromirana ili obojena u crnu klavirsku na tvorničkim Range Roverima. Ovdje nema govora o tako skromnoj završnoj obradi.

Felge Forged Lines od 23 inča, okvir maske, traka koja okružuje usisnike zraka na prednjem braniku, ukrasne “škrge” na prednjim vratima, ploča koja povezuje stražnja svjetla i dio branika ispod vrata prtljažnika su zlatni. Nasuprot tome, ostatak vanjske strane Vogue RV 650 bio je obojen u crno.

Manhart je također poradio u unutrašnjosti i motoru Range Rovera

Nastavak zlatnih akcenta pronaći ćete nakon otvaranja vrata – ovdje je sve što je nekada bilo srebro ili grafit sada zlatno. Za Manharta, međutim, to još uvijek nije dovoljno, pa su se naglasci u ovoj boji pojavili čak i na kožnom obruču volana i presvlakama sjedala. Ovdje nećete vidjeti nešto drugo sem crnne i zlatne.

Ipak, nemojte misliti da je ovo kraj promjenama. Nijemci nisu zaboravili ni na ono najvažnije i malo su poradili na motoru. Njihov Ranger Rover Vogue RV 650 umjesto standardnih 530 KS u SV verziji na kojoj se temelji ima 650 KS kako mu i samo ime govori. Znači to je čak i više nego u brutalnom Jaguaru F-Pace SVR. Cijena? Skromno Blisko istočna, odnosno tek sada nam je jasno zašto je nafta skočila na 3,5 KM po litri.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
VEZANI ČLANCIKUPUJEMO NOVE