Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport su u Evropi dotjerani za novu prodajnu sezonu, prije svega što se tiče motora. Unaprijeđeni Range Rover Evoque se tako na britanskom tržištu sada može dobiti sa 2,0 litarskim četvorocilindričnim Ingenium dizel motorom opremljenim 48V mild-hybrid tehnologijom. Slabija verzija ima 161KS dok jači raspolaže sa 201KS.
Uz prednji pogoin, Evoque sa 161KS može da ima i 4×4 pogon, u paru sa opcionim 8-stepenim automatskim mjenjačem. Evoque sa 201KS dolazi samo sa 4×4 pogonom i automatikom. Sem sa ovim dizelašima, Evoque će se prodavati i u benzinskim verzijama P200, P250 i P300.
Evoque je takođe dobio i Land Roverov novi Pivi infotainment sistem, Rear Collision Monitor (koji koristi radare kako bi konstantno pratio šta se dešava iza vozila), kao i 3D Surround kameru (pri brzinama do 30.5 km/h).
Sem toga, u paleti je sada i Evoque Autobiography, sa akcentima i oznakama u boji bakra, 21-inčnim alu točkovima, matrix LED prednjim svjetlima, kožnim enterijerom, volanom sa grijanjem, sjedištima sa ventilacijom i panoramskim krovom.
Discovery Sport je sada takođe dostupan sa pomenutim dizelašem sa 161KS odnosno 201KS, a tu je i P290 turbo četvorocilindrični benzinac sa 286KS (ovaj potonji u paru sa 9-stepenim automatikom do 100 km/h stiže za 7,4 sekundi).
I ovde su dostupni Pivi infotainment sistem, Rear Collision Monitor i 3D Surround kamera.
Discovery Sport je na raspolaganju i u Black Edition verziji, i to sa 20-inčnim alu točkovima, crnim eksternim elementima, kao i kontrastnim krovom u crnoj ili sivoj boji.
Cijene za unaprijeđeni Range Rover Evoque u Velikoj Britaniji počinju od 32.100 funti, a za Discovery Sport od 31.915 funti.Izvor