Jedan od 237 primjeraka Countach LP400 S serije III stavljen je na prodaju u Kaliforniji. To je automobil bogate historije. 1994. ga je zaplijenila DEA.

UNATOČ PROLASKU VREMENA, I DALJE IZGLEDA PREKRASNOCountach je nesumnjivo jedan od najpoznatijih modela u historiji Lamborghinija. Futurističke linije i danas ostavljaju sjajan, iznenađujuće moderan utisak. Dobro održavana umjetnost, unatoč strašnim cijenama, ne mora dugo čekati novog vlasnika. Vjerojatno će slično biti i s ovim primjerkom.

Lamborghini Countach LP400 S prodan kao nov na Bliski Istok, odakle je ranih 1990-ih izvezen u SAD. Godine 1994. DEA je zaplijenila automobil, a tri godine kasnije stavljen je na javnu aukciju. Na aukciji ga je kupio trenutni vlasnik koji se sada, nakon 24 godine, odlučio rastati od Lamba.

Automobil je malo vozio, što dokazuje i kilometraža od 65.000 km, još uvijek ne puno, ali prilično za klasični superautomobil. Međutim, prodavač koji je automobil stavio na popis na bringatrailer.com tvrdi da su svi dijelovi u izvrsnom stanju.


Treba napomenuti da je ovo bogata konfiguracija. Crvena karoserija je u kontrastu s bež interijerom koji je gotovo u cijelosti presvučen kožom. U unutrašnjosti nalazimo, između ostalih klima uređaj ili Blaupunkt kasetofon. Najveća atrakcija, međutim, je motor.

Naravno, govorimo o 3,9-litrenom V12, koji je u potpunosti obnovljen 2019. godine. Dakle, može se pretpostaviti da je svih 375 KS na svojim mjestima. Da biste to saznali, morate pripremiti veliku svotu. U vrijeme pisanja ovog teksta (22.2.2021.), najviša ponuda je iznosila 233.000 dolara.