Volkswagen ne zaboravlja na ljubitelje karavana. Stoga na scenu stupa novi Golf Variant, koji nudi poznati dizelski motor s impresivnim dometom od 1.220 km sa jednim rezervoarom goriva. Bit će tu i pogon na sve točkove 4 Motion u Alltrack verziji.

Golf 8 Variant

Iako se o dizelašima sve manje piše, Volkswagen ne odustaje od praktičnog izvora energije. Na scenu stupaju dizel verzije Golfove praktičnije karoserijske verzije, Variant. Možete odabrati samo 2.0 TDI motor u različitim izvedbama snage. Najslabija verzija doseže 115 KS i 300 Nm okretnog momenta. Volkswagen obećava da će prijeći do 1.220 km s jednim punjenjem goriva (teoretski domet), zahvaljujući vrlo ekonomičnoj vožnji. Prosječna potrošnja u kombinovanom ciklusu iznosi samo 3,9-4,0 litara na svakih 100 km. U usporedbi s prethodnikom, to je oko 0,4 litre manje na sto. Nije loše.

Naravno, što je veća snaga, veća je i potrošnja goriva. U verziji 2.0 TDI sa 150 KS blago se povećava. Deklarisana potrošnja iznosi 4,0-4,1 litre na 100 km. Ipak, još uvijek nije poznato koliko će trošiti novi Volkswagen Golf Alltrack. Zasad proizvođač ne iznosi detalje. Utoliko je zanimljivije da će novi Alltrack standarno biti opremljen pogonom na sve točkove 4Motion i DSG mjenjačem. Svakako će biti važan i veći razmak od tla, što će se posebno odraziti na tipičnu vožnju autocestom.

Golf 8 Variant

Volkswagen tvrdi da je novi Golf Alltrack savršen izbor za one koji sa sobom nose puno prtljage. Automobil se preporučuje za vuču prikolica (maksimalna težina do 2000 kg). Nemoguće je zaboraviti na veliki prostor za prtljagu. Nakon preklapanja zadnjih sjedišta može se dobiti 1642 litara, što je za 22 litara više nego u prethodnika.

Golf 8 Variant

Što se opreme tiče Golf Alltrack je prilično visoko pozicioniran. Proizvođač se hvali da se cijela specifikacija temelji na ekskluzivnoj R-Line verziji. Međutim, morat ćemo pričekati detalje. Pored toga, tu će biti standardna full LED svjetla, internet konekcija, Car2X povezanost (razmjena informacija s vozilima i infrastrukturom na udaljenosti do 800 metara putem WiFi-a) i upravljač s novim senzorima (sistem detektira otpuštanje volana i aktivira alarm nakon 15 sekundi).

Golf 8 Variant

Popis opcija uključivat će: ojačani ovjes, prilagodljivi DCC ovjes i zvučni sistem Harman Kardon s 10 zvučnika i 12-kanalnim pojačalom. Koliko ćete morati platiti za to? Cjenik još uvijek nije dostupan.