Terenske sposobnosti ovih automobila su neosporive. Ali kako će se snaći na testu na cesti?


Tri legendarna modela u četiri verzije. Prvi je novi Land Rover Defender s 2,0-litrenim dizelom ispod haube. Njegov potencijal je 240 konjskih snaga i 430 njutn metara. Snaga se na obje osovine prenosi pomoću 8-stepenog automatskog mjenjača. Težina? 2.400 kilograma.

Odmah do njega nalazio se Jeep Wrangler s 2-litrenim benzinskim motorom. Ima snagu od 240 konjskih snaga i 400 njuton metara. 8-stepeni mjenjač odgovoran je za prijenos snage na sve točkove. Težina? 2 tone.

Mercedes-Benz G-klasa koja se zalaže za moderni luksuz. Ispod haube ovog sjajnog dizelaša nalazi se motor radne zapremine 2,9 litara. ovoj konfiguraciji nudi 286 konjskih snaga i 600 njuton metara. I ovdje se koristi pogon 4×4 (4MATIC), ali ga nadopunjuje 9-stepeni automatski mjenjač. Težina? 2,5 tone.

Posljednji (na mnogo načina) model je Defender prethodne generacije. Ispod haube se nalazi 2,2-litreni dizel sa 122 konjske snage i 360 njuton metara. Radi s 6-brzinskim mjenjačem. Težak je 2,1 tonu.

Očito je koji će od ovih automobila na cilj doći četvrti. Međutim, odabir pobjednika nije toliko očit. Masa praznog vozila može igrati ključnu ulogu.