Selfie sa žrtvom saobraćajne nesreće: Belgijska stranka traži kazne do 15.000 eura ili dvije godine zatvora

104

Glavna svrha zakona bila bi zaštita žrtava i njihovih obitelji – bolno je saznati putem društvenih mreža da je voljena osoba sudjelovala u nesreći

Pametni telefoni mijenjaju naš život i ne čine ga nužno kvalitetnijim. Belgijska politička stranka Vooruit predlaže uvođenje drakonskih kazni od 15.000 eura ili dvije godine zatvora za one koji snimaju mjesto nesreće, a nisu ovlašteni za to (izuzeti bi bili policajci, sudski službenici ili novinari). Povoda za ovaj prijedlog ima koliko hoćete, a najviše se ističe jedan slučaj u Houthalen-Helchterenu kada je mlada žena fotografirala selfie s jednom žrtava saobraćajne nesreće koja je tada bila na nosilima.

Glavna svrha zakona bila bi zaštita žrtava i njihovih obitelji. Stranka tvrdi da je bolno saznati putem društvenih mreža da je voljena osoba sudjelovala u nesreći. Prema Vooruitu, osim direktnih fotografija na kojima su vidljiva lica unesrećenih, bilo koji drugi način prepoznavanja osobe, na primjer snimke automobila ili odjeće, također bi trebao biti kažnjen.

Sada se čeka reakcija ostalih političkih stranaka.




Izvor