NaslovnicaNovostiRenaultu ide novi biznis: Tvornički obnovljeni rabljeni automobili su hit!

Renaultu ide novi biznis: Tvornički obnovljeni rabljeni automobili su hit!

Renault je opremio posebnu tvornicu koja se bavi isključivo uređivanjem rabljenih automobila. Zanimljivo, i Toyota je također najavila da će se početi fokusirati na recikliranje automobila. Francuski proizvođač automobila je pokrenuo svoj program prije godinu i pol u Flinsu u sjevernoj Francuskoj, mjestu gdje Renault ima i tvornicu novih automobila, prenosi revijaHAK

Sada je Refactory, kako Renault naziva tvornicu, još uvijek mali dio tvornice u Flinsu, ali se očekuje da će u budućnosti posao sve više rasti, piše nizozemski Autoweek. Factory VO radi od rujna prošle godine i godišnje može obraditi 45.000 rabljenih automobila. Uglavnom se radi o automobilima starim od tri do pet godina, o kojima se brinu stručnjaci u četiri različita odjela. Djelatnici popravljaju manja udubljenja, spajaju dijelove, zamjenjuju dijelove, ponovno poliraju lak i rade sve ostalo što je potrebno tijekom provjere.

Cijeli proces obnove automobila isplativ je samo ako se radi s automobilima koji su u blizini tvornice. Zbog toga Renault već razmišlja o drugim lokacijama. Na vrhu liste su Turska, Španjolska i Portugal.

Volkswagen Taigo (2022). Cijena u BiH kreće od 40,501 KM
Izvor

VEZANI ČLANCIKUPUJEMO NOVE