NaslovnicaNovostiHyundaiPredstavljen osvježeni Hyundai i10

Predstavljen osvježeni Hyundai i10

Dok mnogi proizvođači napuštaju segment malih gradskih automobila, u Koreji ne odustaju tako lako. Hyundai i10 2024. dobio je niz poboljšanja koja ga sada čine mnogo boljim automobilom.

Novi Hyundai i10

Mnogi proizvođači tvrde da nova regulativa Evropske unije ubija segment malih gradskih automobila. Problem je njihova cijena, koja iz godine u godinu raste. Jedan od krivaca su skupi sigurnosni sistemi, koji jako povećavaju cijenu automobila. Kao rezultat, u roku od nekoliko godina A segment se smanjio na samo nekoliko automobila. Međutim, Hyundai i10 se vraća u osvježenom izdanju.

Hyundai i10 2024.

Novi Hyundai i10

Ne može se reći da je facelifting revolucionaran. Korejski brend se fokusirao na manja poboljšanja koja su malo osvježila imidž i10.

Mali Hyundai i dalje se nudi u dvije izvedbe – standardnoj i N-Line. Ponuda je proširena s dvije nove boje, Meta Blue i Lumen Grey. Prednju masku ističu osvježena LED dnevna svjetla, kao i drugačiji potpis svjetala. Oblik odbojnika je također malo promijenjen.

Standardno, Hyundai i10 iz 2024. godine dolazi s felgama od 15 inča. Verzija N-Line nudi točkove veće za inč, koji se ističu zanimljivijim uzorkom.

Unutrašnjost

Novi Hyundai i10

Od noviteta valja spomenuti plavu ambijetalnu rasvjetu, ljubičaste umetke u presvlakama (sa zanimljivim kariranim uzorkom) i ventilacijske otvore. Ovdje su također korišteni “digitalni” satovi, ali ne računajte na spektakularan prikaz.

Vrhunske verzije opremljene su 8-inčnim ekranom multimedijskog sistema sa podrškom za za Apple CarPlay i Android Auto. Tu su i nove USB-C utičnice na prednjoj strani.

Ispod haube samo tri cilindra

Novi Hyundai i10

Ponudu motora otvara 1.2 (atmosferski) koji razvija 84 KS. Druga opcija je 1.0 T-GDI motor koji stvara tačno 100 KS. U oba slučaja snagu na točkove prenosi ručni mjenjač.

Potpuni cjenik i specifikacije ovog automobila bit će objavljeni u nadolazećim sedmicama. Proizvodnja će započeti sredinom godine u tvornici u Izmitu u Turskoj, dok prvi primjerci stižu do kupaca u drugoj polovici godine.

Hyundai i10 (2022). Cijena u BiH kreće od 22,990 KM

VEZANI ČLANCI

KUPUJEMO NOVE